nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Részletes információk
Magyarul is lehet kerékpárt kölcsönözni

Méghozzá Kolozsvárott. Mátyás király városában azonban az automata is olyan, mint az okos lány: tud is magyarul, meg nem is.

nyest.hu | 2014. október 10.
|  

Nem csupán Budapesten indult el a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer, hanem nemsokára elindul „Erdély fővárosában”, Kolozsvárott is. Külön öröm, hogy a rendszer tud magyarul is, ám az örömbe üröm is vegyül – számol be róla a kolozsváros.ro.

A fordításokat az RMDSZ és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség készítette magánszemélyek bevonásával. Nem csupán a menüpontokat, az utcaneveket is magyarra fordították. A tesztüzem során azonban úgy találták, hogy a magyar nyelvű felület számos hibát tartalmaz. Vannak menüpontok, melyeknek nincs magyar fordításuk (ezek a magyar nyelv választása esetén is románul jelennek meg); számos fordítás csak erősen lerövidített – s így értelmezhetetlen – formában került be; írásjelek maradtak ki; a szoftver nem mindig birkózik meg a magyar ékezetes betűkkel.

Éktelen hibák
Éktelen hibák
(Forrás: kolozsváros.ro)

Nem jártak sokkal jobban a magyarnál a román szövegek sem: ezeknél egyes esetekben egyszerűen elmaradtak az ékezetek. A román fejlesztőkkel már csak azért sem illik ebben az ügyben szigorúnak lenni, mert az ékezetes betűk a Bubinál is gondot okoztak.

õdvïzïljõk!
õdvïzïljõk!
(Forrás: nenikomiami.blogspot.hu)

Mindenesetre remélhető, hogy a Kolozsvár magyar lakossága és az oda látogató minden magyar magáénak fogja érezni a rendszert, mely 50 dokkolóban 450 kerékpárt kínál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X