nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarországon is tömegessé válnak a digitális kiadványok

A táblagépek és az okostelefonok terjedésével Magyarországon is tömegessé válnak a digitális kiadványok, már több mint negyven újságra és magazinra lehet előfizetni.

MTI | 2011. június 29.
|  

A platformfüggetlen Digitalstand az asztali és táblagépek után a két legnépszerűbb okostelefon-platformra, az Androidra és az Apple iOS operációs rendszerét használó eszközökre is létrehozta azt az alkalmazást, amellyel elektronikus formátumban olvashatók a legnépszerűbb magyar kiadványok.

Az újságok megjelenítéséhez szükséges szoftver a közvetített tartalmak másolásvédelmét úgy látja el, hogy a felhasználó nem érzi a kifizetett tartalmak hozzáférési korlátait.

A kiadói háttérrel életre hívott megoldás célja, hogy a magyarországi okostelefon-tulajdonosok egymilliós tábora is kényelmesen, mobilkijelzőre optimalizált formátumban olvasson digitális lapokat.

A Digitalstandon megjelenő kiadványok többsége még a nyomtatott változattal megegyező PDF formátumban vásárolható meg. A rendszer azonban ennél többre is képes, támogatja a HTML5-technológiát, azaz a hiperszöveges jelölőnyelv ötödik verziójában (Hypertext Markup Language 5) rejlő lehetőségeket.

Az elektronikus lapok a nyomtatott magazinoknál 30-50 százalékkal olcsóbban szerezhetők be, ráadásul a PDF-es változatból azok a régebbi kiadások is fellelhetők, amelyekből már a kiadónál sincs nyomtatott példány.

Egy felhasználó általában többféle eszközt használ olvasásra, erre jelent megoldást a Digitalstand felhő alapú rendszere, amely internetkapcsolattal bárhonnan és bármikor elérhető – mondta el az MTI-nek Rostás Zoltán kereskedelmi igazgató, hozzátéve, hogy ősszel várható az új verzió, amely a letöltött tartalmak internetkapcsolat nélküli (offline) olvasására is lehetőséget kínál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X