nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Gelmfddfd: @Gelmfddfd: ami pedig nem magyar, mert nincs k-h váltás, tehát nem germán: kéreg, kurta, k...
  2021. 04. 14, 16:55  Az ugor lovakrul
 • Gelmfddfd: @gekovacsistvan: Mint ahogy írtam már többször, a had nem fingár szó, mert a magyar nyelv ...
  2021. 04. 14, 16:54  Az ugor lovakrul
 • Gelmfddfd: @gekovacsistvan: Jah, jó de ennek a fabulának mi köze a magyarsághoz, a germagyarság? Semm...
  2021. 04. 14, 16:48  Az ugor lovakrul
 • gekovacsistvan: „A nyelvészeti adatok szerint a magyar és az obi-ugor nyelvekben az ugor alapnyelvre vezet...
  2021. 04. 14, 16:27  Az ugor lovakrul
 • gekovacsistvan: Munkácsi Bernát tehát, hitet tesz a magyar nép és a magyar nyelv eredetének egysége mellet...
  2021. 04. 13, 17:27  Az ugor lovakrul
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kinevezték a tankerületi igazgatókat

November 1-től kinevezik a tankerületi igazgatókat, ezzel újabb fontos állomáshoz érkezik a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételének folyamata – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára egy budapesti sajtótájékoztatón.

MTI | 2012. november 5.
|  

Hoffmann Rózsa jelezte: 198 tankerületi igazgatóra tettek javaslatot, közülük közel 170-en megkapták az értesítést is. A többieket ezen a héten értesítik  közölte. Kiemelte: a januártól esedékes változtatásokkal, az intézmények állami fenntartásba vételével nagyobb állami felelősség- és garanciavállalás valósul meg.

Az állami irányítás, fenntartás alapvetően szakmai irányítást jelent, ebbe beletartozik a pedagógusok, oktató-nevelő munkát segítők bérének, járulékainak központi biztosítása, a taneszközellátás, a külső szakmai ellenőrzés biztosítása, szakmai továbbképzések koordinálása. A települési önkormányzatok szerepe a köznevelési feladatokhoz kapcsolódó ingó- és ingatlanvagyon tulajdonosaként való működtetése lehet, valamint a működtetéshez kapcsolódó munkavállalók, alkalmazottak munkabérének, juttatásainak finanszírozása.

Az oktatási államtitkár szerint a következő két hónap elegendő lesz arra, hogy az átadás-átvétel folyamatát gördülékenyen előkészítsék az önkormányzatok és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ között. Az átalakításokból a szülők, gyermekek reményeik szerint semmit nem éreznek majd  erősítette meg Hoffmann Rózsa.

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke elmondta: 874-en jelentkeztek a 198 tankerületi igazgatói álláshelyre. Kiemelte: nagyon sok jól felkészült, tapasztalt szakember közül választották ki végül a tankerületi vezetőket.

Szólt az Országgyűlés előtt lévő átadás-átvételi törvényről is. Jelezte: november 15-ig kell az önkormányzatoknak döntést hozniuk, hogy tudják-e a működtetést vállalni. Azoknak kell nyilatkozatot tenni, akik az alaphelyzettől eltérő döntést hoznak, azaz a háromezer fő alatti településeknek a működtetés vállalásáról, az ennél nagyobbaknak az állami feladatkörbe való átadásról.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X