nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Támogatás a közösségi szolgálat megvalósításához

Több mint egymilliárd forintra pályázhatnak az oktatásiintézmény-fenntartók az iskolai közösségi szolgálat megvalósításához, amelyet oktatási segédlet és honlap is segít – közölte Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár pénteken Budapesten.

MTI | 2012. október 15.
|  

A kérelmeket – a közép-magyarországi régió kivételével, ahol a pályázatok befogadása már lezárult – október 17-ig várják – fűzte hozzá a helyettes államtitkár a sajtótájékoztatón. Gloviczki Zoltán felidézte, hogy a tavaly elfogadott köznevelési törvény értelmében az érettségi vizsga megkezdésének feltétele az ötven óra közösségi szolgálat teljesítése, amelyet első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségire jelentkező diákoknak kell igazolniuk. Az intézkedés tehát a most 9. évfolyamos középiskolai tanulókat már érinti.

Kiemelte: azt javasolják, hogy ezeket a közösségi munkákat lehetőség szerint a 9-11. évfolyamon teljesítsék az intézmények, a három év alatt arányosan elosztva. Ez azt jelenti, hogy heti egy-két óra önkéntes munkát kell végezniük a diákoknak – magyarázta.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy a tájékozódást segítendő honlap indult, amelyen elérhető az a módszertani útmutató is, amelyet az államtitkárság és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adott ki. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója kiemelte: nagyon fontos a minta- és  példaadás, és azt várják, hogy a köznevelési intézmények megkeressék azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül a civil társadalom építésében, erősítésében részt tudnak venni.

Bodnár Balázs, a portált kifejlesztő, magyar tulajdonú evopro Informatikai és Automatizálási Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a honlap lehetővé teszi: az iskolák, valamint a diákok segítségnyújtását fogadni kész intézmények egymásra találjanak. A portál fontos feladata az is, hogy a közösségi szolgálatban részt vevő iskolák megoszthassák élményeiket, és ötleteket meríthessenek egymás programjaiból.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X