nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jövő év tavaszáig biztosan marad Gloviczki

Felmentését kérte Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár. A hírt Gloviczki is megerősítette. Jövő év tavaszáig azonban biztosan nem lesz változás a közoktatásért felelős helyettes államtitkári poszton - közölte csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Edupress | 2012. október 19.
|  

A Népszabadság tegnapi értesülése szerint a helyettes államtitkár lépésében komoly szerepe volt annak, hogy kénytelenek voltak tárgyalóasztalhoz ülni több oktatási érdekképviselet vezetőivel, miután kiderült: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezi, a pedagógusok béremelésének tervezett elhalasztása miatt.

Gloviczki Zoltánt az elmúlt időszakban sokan támadták a köznevelési törvény előkészítetlensége miatt. Miközben valószínű, hogy a pedagógusok terhelése növekszik, addig Matolcsy György bejelentésével a béremelés lehetőségét elvették tőlük. Hoffmann Rózsa szerint jó esély van arra, hogy mégis lesz béremelés, a tanárok azonban már nem igazán hisznek ebben. Ennek a folyamatnak lett az áldozata a közoktatásért felelős helyettes államtitkár.

„Lépésem nem üzenet, nem figyelemfelkeltés, nem politikai állásfoglalás. Személyes szakmai és általában emberi lelkiismeretemnek való megfelelés diktálta” – tájékoztatta Gloviczki Zoltán a Népszabadságot. Felajánlotta ugyanakkor, hogy a jelenlegi jogszabályalkotási folyamatok lezárásáért, valamint a hatáskörébe tartozó feladatok elvégzéséért és azok következményeiért felelősséget vállal, ami még több hónapos munkát jelent számára. Hozzátette, hisz abban, amit eddig az oktatáspolitikában tettek, viszont tudomásul vette, hogy a köznevelési rendszer átalakításának financiális háttere egyelőre nem áll rendelkezésre, ez pedig az oktatási reformok bevezetésének lehetőségét is megkérdőjelezi.

A csütörtök délután kiadott közlemény szerint Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán megkereste Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt és Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy közölje velük lemondási szándékát, ugyanakkor Balog Zoltánnal abban állapodtak meg, hogy 2013 tavaszáig biztosan nem lesz változás a közoktatásért felelős helyettes államtitkári poszton.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X