nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kevés szegény brit tanul tovább

Elfogadhatatlanul nagy a különbség a gazdag és a szegény diákok továbbtanulási hajlandósága között a brit egyetemek finanszírozási testületének vezetője szerint.

Edupress | 2013. március 19.
|  

A szerényebb háttérrel rendelkező tizenéveseknél sokkal kisebb az esély arra, hogy egyetemre mennek és valamelyik elit intézményben tanulnak tovább – áll a Higher Education Funding Council for England (HEFCE) jelentésében. Ez arra figyelmeztet, hogy néhány intézmény bajba kerülhet, ha nem tud elég hallgatót vonzani – írja a The Telegraph. A jelentés szerint a különböző intézmények versengeni kezdtek a hallgatókért, igyekeznek minél több diákot toborozni.

Az új tanulmány a felsőoktatás-finanszírozás reformjának hatásait vizsgálja, melynek során a tandíj megháromszorozódott tavaly ősszel. A dokumentumban az áll, hogy bár az adatok szerint a reformok miatt nincsenek kevesebben azok a rossz anyagi háttérrel rendelkező fiatalok, akik teljes időben tanulnak, igen nagy eltérések vannak a tanulók között.

Hivatalos adatok szerint a gazdag területeken élő 18 évesek körében háromszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy egyetemre mennek, mint a szegényebb részeken élő társaik közt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X