nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Könyvtár mellett: kutyakölcsönző

Ebeket is lehet majd kölcsönözni a skót Aberdeeni egyetemen, hogy a diákok a vizsgaidőszakban kutyák simogatásával nyugtathassák magukat, és így jobb jegyek születhessenek.

MTI | 2013. április 6.
|  

A módszer eredményesnek bizonyult, amikor februárban kísérletként lehetővé tették a hallgatók számára, hogy ebek simogatásával enyhítsék belső feszültségüket, és hamarosan összeül az aberdeeni hallgatói önkormányzat, hogy megvitassa a könyvtárhoz hasonlóan működő „kutyatár” kialakítását.

A The Daily Telegraph című brit lap megjegyzi, hogy tudományos mérések igazolják az állatok nyugtató hatását: csökkentik az emberi szervezet stresszhormonja, a kortizon szintjét, ugyanakkor úgynevezett boldogsághormont, endorfinokat szabadítanak fel. A Harvard és a Yale amerikai egyetemeken a hallgatók a könyvekhez hasonlóan már kölcsönözhetnek kutyákat.

Tavaly amerikai kutatók egy ipari üzem 75 alkalmazottján tanulmányozták a kutyák munkahelyi jótékony hatását. Egy héten át 20-30 dolgozó bevihette a kutyáját, ami egyértelműen javította az általános morált, azokra is jótékonyan hatottak az állatok, akiknek éppen nem volt az üzemben a saját kutyájuk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X