nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kettős gépírási rekord

A csoportos gépírás és az egyszerre legtöbben együtt gépelés új magyar rekordját is felállították a nyíregyházi Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium fogyatékkal élő tanulói. A megmérettetés péntek délután ért véget az intézményben.

MTI | 2012. április 22.
|  

A kísérletben résztvevő 84 diák 28 órán keresztül folyamatosan gépelt, ezzel a tanulól megdöntötték a saját maguk által tavaly felállított 27 órás teljesítményt – mondta el Főfai Félix, a tagintézmény vezetője az MTI érdeklődésére. A „csúcsdöntés” csütörtökön délelőtt kilenc órakor kezdődött és pénteken délután egy óra körül ért véget: a diákok csapatokba szerveződve, harmincperces folyamatos másolásokkal és egy percen belüli váltásokkal dolgoztak.

Az eltelt 28 óra alatt egyébként összesen mintegy egymillió karaktert ütöttek le a számítógépek billentyűzetein a diákok, a legjobban teljesítő csapat pedig több mint 281 ezer leütéssel járult hozzá a sikerhez.

A csoportos gépelés mellett az egyszerre legtöbben gépelők eddigi rekordját is megdöntötték a Ridens és más városi középiskola tanulói: a Bujtosi Szabadidő Csarnokban 15 percen keresztül 160 diák gépelt egyszerre – tette hozzá Főfai Félix. Az igazgató közlése szerint a diákok, bár nagyon fáradtak az éjszakázás és a folyamatos munka miatt, nagyon örülnek a sikernek.

A rekord felállításának napját, április 19-ét Az elektronikus írástechnika napjaként szeretné ezentúl minden évben megrendezni a Ridens, amely így akarja felhívni a figyelmet a magyar nyelvhelyesség és a helyes írástechnika elsajátításának fontosságára.

Kettős gépírási rekord
Forrás: MTI / Balázs Attila

A nagyobbrészt a látás- és hallássérült, valamint tanulási zavarokkal küzdő diákokat oktató nyíregyházi intézmény már nyolcadik éve rendezi meg az országban egyedülálló gépírás-maratont. A megmérettetés idei célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a sajátos nevelési igényű fiatalok munkaszeretetére, kitartására, állóképességére, és ezen keresztül fejlesszék kompetenciáikat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X