nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Interjút adott Anonymous

Nagyvállalatok biztonsági informatikusa volt az Anonymous nemzetközi hackerhálózat olasz vezetője, aki márciusban kétszer is betört a Vatikán számítógépes rendszerébe – derült ki az Il Venerdi olasz lapnak adott interjúból.

MTI | 2012. március 24.
|  

Az illető öltönyben ment az interjúra és leginkább menedzserhez hasonlított – írja az Il Venerdi, a La Repubblica napilap pénteki melléklete, amelynek sikerült megszólaltatnia az egész világon körözött hálózat egyik vezetőjét.

A férfi elmondása szerint a szervezet nemzetközi irányításában is részt vesz. A találkozó helyszíne egy dél-olasz kisváros volt. Az interjúalany életkorát és interneten használt fedőnevét (nickname) sem árulta el.

Elmondta, saját édesanyja és barátnője sem tudja, hogy ő az Anonymous tagja. Azt nem titkolta, hogy a múltban több nagy olasz állami és magánvállalat informatikusaként dolgozott, mégpedig a biztonsági szektorban. A hackerszervezet kereste meg és azért csatlakozott, mivel „az állam mindent eltitkol”.

Az Anonymous olasz csoportja márciusban órákra befagyasztotta a Vatikán hivatalos honlapját és betört a Vatikáni Rádió rendszerébe is, ahonnan ellopta és nyilvánosságra hozta a rádió munkatársainak személyes információit. Ez volt az első alkalom, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszerének tartott vatikáni szerverekbe.

Az olasz hackerek az idén bejutottak a Trenitalia olasz vasutak, az Enel energiaszolgáltató, az Equitalia adóhivatal informatikai rendszerébe is, de „a legnagyobb fogás az olasz rendőrség hálózata volt” – mondta az illető.

Bejelentette, hogy a következő hetekben „újabb nagy célpont” támadására készülnek. Magáról annyit mondott, hogy saját számítógépét biztonságosnak tartja, de nem létezik bevehetetlen rendszer. Mobiltelefonja a lehető legegyszerűbb és nem saját nevére vette. Szabadidejében a Carmina Buranát és a Pink Floyd együttest hallgatja.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X