nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Google figyelmeztet, ha fel akarják törni a postafiókunkat

Biztonsági figyelmeztetést ad ki online szolgáltatásait igénybe vevő felhasználóinak a Google, ha állami szervek részéről profiljuk feltörésére tett kísérletet, vagy annak lehetőségét észleli.

MTI | 2012. június 7.
|  

Amennyiben a Google biztonsági monitoring szolgáltatása behatolási kockázatot észlel, ennek tényéről az online szolgáltatások menüsora alatt színesen kiemelt szöveggel figyelmezteti a felhasználót.

A Google biztonsági blogján megjelent közlemény szerint a figyelmeztetés ténye önmagában még nem jelenti azt, hogy hatósági behatolás történt volna, lehet, hogy csak fennáll a veszélye a monitoring szolgáltatás elemzése szerint.

A Google az információ rosszhiszemű felhasználásának lehetőségére hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, hogy milyen módon azonosítja az állami, illetve állami támogatással működő szerveket.

A Google a figyelmeztetés mellett egyúttal megoldást is kínál a behatolási kockázat elhárítására. A belépési jelszó azonnali megváltoztatását javasolja kis- és nagybetűk, valamint írásjelek vegyes alkalmazásával. Emellett javasolja a kétlépcsős belépési azonosítási eljárás alkalmazását. Javasolja a böngésző program, az operációs rendszer, a különböző plugin (böngésző szoftvermodul) alkalmazások és a szövegszerkesztő szoftverek lejújabb verzióra történő azonnali frissítését is.

A Google figyelmezteti a felhasználókat, hogy szolgáltatásainak igénybevételekor mindig figyeljenek a beléptetési címre, mivel az adatlopásokra gyakorta más címre történő átirányítással kerül sor.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 pulykakakas 2012. június 7. 13:14

@Fejes László: Kösz!

Közben meglett a Google linkje is:

googleonlinesecurity.blogspot.hu/2012/06/security-warnings-for-suspe

2 Fejes László (nyest.hu) 2012. június 7. 09:39
1 pulykakakas 2012. június 7. 08:34

Egy linket a forrásra szabad kérni?

Információ
X