nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felsőoktatási intézményeket vonnak össze

A kormány tervei szerint többek közt a a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara is megszűnne.

MTI | 2012. november 12.
|  

A kormány dönt a felsőoktatás szerkezeti átalakításáról. A kabinet elé került minisztériumi előterjesztés két verziót is felvázol: az egyik közülük az integráció – közölte az oktatási államtitkárság szombaton az MTI-vel az Origo hírportálon megjelentekre reagálva. Azt írták, a cikk állításával szemben, miszerint „Hoffmann Rózsa legújabb terve a felsőoktatás átalakítására fennakadt a kormányon”, az igazság az, hogy nem új tervről van szó.

Mint felidézték, egy tavalyi kormányhatározat feladatul szabta az oktatásért felelős miniszternek, hogy az állami felsőoktatási intézmények által elkészített intézményfejlesztési tervek mérlegelését követően készítsen tervezetet a felsőoktatási intézményhálózat átalakítására, és azt terjessze a kormány elé 2012. december 1-ig. A kormányhatározat bárki számára elérhető a Magyar Közlöny weboldalán – írták.

Kitértek arra is, hogy a cikk azon állítása sem felel meg az igazságnak, mely szerint az oktatási államtitkárság Orbán Viktor miniszterelnök ellenében erőltetné az integrációt. Október közepén Debrecenben, a Magyar Rektori Konferencia ülésén a miniszterelnök kifejezetten kérte, hogy az előterjesztés kerüljön a kormány elé – ahogyan azt a fent említett kormányhatározat kötelező jelleggel elő is írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának. A Miniszterelnökség az anyagot megkapta, annak alapján alakította ki a véleményét. Az előterjesztés két verziót vázol fel: az egyik közülük az integráció. A kormány dönti majd el, hogy melyik változatot támogatja – fogalmaztak a közleményben.

Rámutattak arra is, hogy a kormányüléseken Hoffmann Rózsa nem vesz részt. Mivel a kormányülésekre a tárcák vezetőit hívják meg, az oktatásügyet az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán képviseli.

Az Origo arról írt pénteken, hogy négy vidéki főiskola – a Nyíregyházi és a Szolnoki Főiskola, illetve a bajai Eötvös József és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola –, valamint a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara is megszűnne, és más intézményekbe olvadna a szerint a szerdán a kormány elé került javaslat szerint, amelyet az állami felsőoktatási intézményhálózat átalakításának irányairól készített az oktatási államtitkárság.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X