nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Előadássorozat indul időseknek az ELTE-n

Harmadik Kor Egyeteme címmel indít előadássorozatot időseknek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) szeptembertől.

MTI | 2012. szeptember 7.
|  

A tíz hónapos időszak alatt a pedagógiai-pszichológia, a bölcsészettudományi és a természettudományi karon is 10-10 előadás lesz – ismertette Striker Sándor, az ELTE docense, az intézmény andragógiai tanszékének vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A fővárosi önkormányzat támogatásával induló ingyenes programokra legkésőbb öt nappal az előadások előtt kell jelentkezni, a teljes sorozat résztvevői pedig oklevelet kapnak. A docens azt is jelezte: az ismeretterjesztő programra már most túljelentkezés van.

Striker Sándor elmondta, hogy a másfél órás előadások szerda délutánonként lesznek, a témákat pedig a karok ajánlották. Szólt arról is, hogy a pedagógiai-pszichológia kar előadásait a tervek szerint élőben is közvetítik az interneten, a felvételeket pedig archiválják. Az érdeklődők az egyetem honlapján feltüntetett önkénteseknél jelentkezhetnek, akár egy-egy előadásra is.

Taligás Katalin, Életet az Éveknek nevű szervezet budapesti elnöke arról számolt be, hogy náluk eddig több mint ötszázan jelezték előzetesen, hogy részt vennének a programban, ami azt bizonyítja, hogy az idősek szeretnének aktívabbak lenni, tájékozódni. Úgy vélte, hogy az egyetemen a fiataloknak és az időseknek lesz lehetőségük a tapasztalatcserére és olyan vitákra, amelyekből mindenki nyerhet.

Véghné Reményi Mária, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének elnöke ugyancsak a tapasztalatszerzés igényét hangsúlyozta, s szólt arról, hogy sokaknál kimaradt a humán vagy éppen a természettudományos képzés, amit szívesen pótolnának.

A jelentkezők előadásokat hallgathatnak meg egyebek mellett a magyar történelemről, a világháborúkról, az élelmiszerbiztonságról, az űrkutatásról, a barlangokról, az internethasználatról, illetve a sporttörténetről.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X