nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: 47 Megjegyzés: "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz...
  2023. 01. 31, 08:52  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Az az érdekes, hogy a mai Olaszország déli részén találhatók un. "óriások sírja...
  2023. 01. 30, 12:50  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egész napos magyar adás Kolozsváron és Marosvásárhelyen

A Kolozsvári Rádió középhullámú, továbbá más erdélyi megyékben használt frekvenciáin továbbra is felváltva jelentkezik a magyar és a román szerkesztőség.

MTI | 2015. október 3.
|  

A romániai Országos Audiovizuális Tanács (CNA) keddi ülésén új ultrarövid hullámú frekvenciát hagyott jóvá a Kolozsvári Rádió számára, ez lehetővé teszi az egész napos magyar adás sugárzását – közölte a maszol.ro portál. A 98,8 Mhz-es frekvencián várhatóan 2016. március 15-től indulhat egész napos magyar adás. A jelenleg használt 95,6-os frekvencián akkortól kizárólag román nyelven szólal meg a közszolgálati rádió. Eddig ugyanazokon a közép- és ultrarövid hullámú frekvenciákon osztozott a magyar és a román szerkesztőség. A nap bizonyos idősávjaiban magyarul, máskor románul szólalt meg a Kolozsvári Rádió.

Rostás Péter István, az intézmény főszerkesztő-helyettese a portálnak elmondta, hogy az új frekvenciát kimondottan a kisebbségi adásoknak igényelték. A most megszerzett frekvencián egyelőre csak Kolozsváron és a város szűk körzetében lehet majd hallgatni a magyar műsort. A Kolozsvári Rádió középhullámú, továbbá más erdélyi megyékben használt frekvenciáin továbbra is felváltva jelentkezik a magyar és a román szerkesztőség. A rádió vételkörzete jelenleg nyolc erdélyi megyére terjed ki.

Az Országos Audiovizuális Tanács a közszolgálati Marosvásárhelyi Rádiónak is új ultrarövid hullámú frekvenciát juttatott. Ezen Marosvásárhely körzetében lesz hallgatható az egész napos magyar adás. A Marosvásárhelyi Rádió 2013 óta sugároz Székelyföld nagy részén hallgatható egész napos magyar adást. Ennek éppen Marosvásárhely körzetében voltak rosszak a vételezési lehetőségei ultrarövid hullámon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X