nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Internetre kerültek a román köztévé magyar műsorai

Interneten is követhetőek hétfő óta a Román Televízió különböző csatornáin közvetített magyar nyelvű műsorok – írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

MTI | 2011. február 17.
|  

„A magyaradas.ro címen elérhető honlap egyrészt azért jött létre, mert lépést akarunk tartani a technikával, másrészt pedig azért, hogy az aktív lakosság is követni tudja a műsorainkat” – nyilatkozta a lapnak Kacsó Sándor, a honlap ötletgazdája, aki a román közszolgálati televízió (TVR) magyar adásának megbízott főszerkesztője.

Kacsó Sándor elmondta, hogy a TVR-en a magyar adások „nagyon rossz időpontokban kerülnek sugárzásra”, délelőtt vagy kora délután. Ezt szeretnénk ellensúlyozni a saját honlappal, amelyet a www.tvr.ro/magyar vagy a magyaradas.ro címen lehet elérni.

A nyitólapon található a következő adások tartalmát bemutató Ajánló. A menüből lehet el jutni a TVR különböző csatornáin sugárzott magyar nyelvű műsorok ismertetéséhez. A Műsorok listán megtekinthetők korábbi adások, így a Mozgóképes Krónika, a Heti Krónika, a Szieszta, a Képzelt Kávéház vagy a Kultúra műsorok már sugárzott adásai.

A TVR egyelőre nem tervezi, hogy az interneten élő egyenes adásban is közvetítse a magyar műsorokat – írja az Új Magyar Szó.

A magyaradas.ro kétnyelvű, magyar és román honlap. Minden anyaghoz lehet megjegyzést fűzni, ezenkívül van a Fórum rovatban várják a nézők megjegyzéseit, és témaajánlatait is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X