nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bizonyítványosztás a minisztériumban

Az oktatási államtitkárság most lezáruló tanévben végzett munkáját értékelő dokumentumot nyújtott át négy pedagógusszervezet Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkárnak csütörtökön Budapesten.

MTI | 2012. június 14.
|  

Gloviczki Zoltán ebből az alkalomból reményét fejezte ki, hogy az értékelés biztatóan hat majd az államtitkárság munkájára.

A bizonyítványnak nevezett iratban a legjobb érdemjeggyel, jelesre értékelte a hit- és erkölcstan oktatását, a Nemzeti alaptantervet, az új köznevelési törvény elfogadását, a közösségi szolgálatot a Magyar Iskolaszék Egyesület, az Öveges József Tanáregylet, a Sík Sándor Tanáregylet, valamint a Szívvel és Lélekkel Óvodapedagógusok Egyesülete.

Négyes érdemjegyet adott a négy szervezet az oktatási államtitkárságnak a tehetséggondozás, a pedagógus-életpályamodell, a mindennapos testnevelés, a tankötelezettségi korhatár 16 évre való csökkentése, a pedagógiai-szakmai ellenőrzés bevezetése és az állami fenntartás témakörében. A bizonyítványban a legrosszabb érdemjegy a közepes volt, ezt egyedül a hároméves kortól kötelező óvodáztatás kapta.

A dokumentum indoklásában egyebek mellett leírták, hogy a köznevelési törvény „olyan alapokat ad, amelyekre lehet és érdemes építkezni”, a Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban pedig megjegyezték: az nagyon fontos útmutatást ad, nemcsak a tanításban, hanem a nevelésben is. Az életpályamodellről kiemelték: „évtizedes adósságot pótol”, ahogy a pedagógia-szakmai ellenőrzés bevezetését is hiánypótló intézkedésnek nevezték.

A mindennapos testnevelést „megkérdőjelezhetetlenül pozitív intézkedésnek” tartják, a hittanról, illetve az erkölcstanról – amelyek közül kötelezően választhatnak majd a diákok – leszögezték: az nem csak a vallásilag elkötelezetteknek ajánlható. A kötelező óvodáztatásról úgy vélekedtek: a félnapos óvoda jelenthet megoldást.

Heltai Miklós, a fenti négy egyesülethez szóban csatlakozó Csökmei Kör elnevezésű pedagógusszervezet elnöke azt mondta: a köznevelési törvénnyel és a Nemzeti alaptantervvel „helyreállította az oktatási kormányzat a modern, időtálló pedagógiai elvek egyensúlyát”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X