nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bajorországban megszűnik a tandíj

Az egyetemek és főiskolák költségvetéséből a tandíj eltörlése nyomán kieső összeget a tartományi kormány maradéktalanul pótolni fogja.

MTI | 2013. február 25.
|  

Bajorország felsőoktatási intézményeiben a 2013. őszi szemesztertől kezdve megszűnik a tandíj – ilyen értelmű megállapodás született a tartományi kormányt adó pártok (CSU és FDP) hétvégi egyeztetésén. Hónapokig tartó vita után a koalíció kisebbik pártja, a liberális FDP feladta azt a szándékát, hogy az évek óta kötelező tandíj eltörléséről tartományi népszavazás döntsön. Horst Seehofer (CSU) miniszterelnök a koalíciós egyeztetés után közölte: az egyetemek és főiskolák költségvetéséből a tandíj eltörlése nyomán kieső összeget a tartományi kormány maradéktalanul pótolni fogja.

Seehofer és az FDP tartományi szervezetének elnöke, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger abban is megállapodott, hogy a bajor kormány idén a költségvetésben előirányzott összegen túl 200 millió eurót fordít az óvodák fenntartására és a szakmunkásképzésre. Ezáltal többek között csökkenni fog a szülők által az óvodai ellátásért fizetendő összeg. Bajorországban idén ősszel – még a szeptember 22-ére kiírt országos szavazás előtt – tartományi parlamenti választások lesznek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X