nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az újságírók alszanak a legrosszabban

A biztos állami állásokat betöltők alszanak legjobban, míg az újságírók pihennek legrosszabbul éjszakánként Kínában.

MTI | 2014. március 23.
|  

A Kínai Orvosok Szövetsége által szerdán közzétett jelentés szerint a kínai lakosság általánosságban véve nem alszik nagyon jól. A szervezet statisztikái szerint a kínai emberek alvásának minősége egy százas skálán mérve átlagosan csupán 66,5 pontot tesz ki, több mint egyharmaduk az egészségesnek számító 60 pontos határ alatt, forgolódva tölti éjszakáit.

k, a bizonytalanság, valamint az iparágban tapasztalható kiélezett verseny. A médiában dolgozók alszanak az országban a legkevesebbet is: átlagosan 6,5 órát éjszakánként, s egytizedük panaszkodik arra, hogy nincs elég energiája napközben a munkavégzéshez.

Foglalkozások szerint legjobban a tanárok és az állami hivatalokat betöltők pihennek éjszaka, 62,6 és 62,5 pontot produkálva a százas skálán. Ugyancsak jó éjszakákat tudhatnak maguk mögött és előtt az értékesítési iparágban dolgozók és a pénzügyi szakemberek - derül ki a felsorolásból. A kétkezi munkások általánosságban véve jobban alszanak az értelmiségieknél.

Az álmatlanságban szenvedő kínai fiatalok nagyon gyakran telefonjaik, táblagépeik miatt nem alszanak jól, melyeken alvás helyett csevegnek és interneteznek. Az idősek - főképp az 50 feletti nők - esetében a túl sok szappanopera-nézés okoz álmatlanságot - áll a tanulmányban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X