nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az afgán újoncok túlnyomó többsége írástudatlan

Az afgán hadseregbe és rendőrségbe jelentkező újoncok egytizede tud csak írni, olvasni - közölte egy magas rangú NATO-parancsnok, jelezve, hogy milyen nehézségekkel küszködnek a nyugati csapatok, amikor az afgán erőket igyekeznek mielőbb kiképezni és átadni számukra a biztonsági feladatokat.

MTI | 2011. június 7.
|  

Az afgán csapatok kiképzését irányító William Caldwell amerikai altábornagy egy hétfőn Washingtonban tartott rendezvényen elmondta: sok afgán katona még a saját nevét sem tudja leírni. Emiatt az alapkiképzés fontos részévé vált az írásoktatás, sok újdonsült afgán katona és rendőr naponta két órát tölt a betűvetés, olvasás elsajátításával.

Az Egyesült Államok és szövetségesei, amelyek tíz évvel az afganisztáni katonai beavatkozás kezdete után még mindig a tálib lázadás leverésével küszködnek, nagy erőfeszítéseket tesznek az afgán erők kiképzésére. A NATO-parancsnokok azért is siettetnék a kiképzést, mert szeretnék átadni az afgánoknak a biztonsági feladatokat és megkezdeni a 147 ezer fős nemzetközi erő létszámának fokozatos csökkentését.

Barack Obama amerikai elnök várhatóan heteken belül bejelenti az amerikai csapatkivonás kezdetének időpontját. Ez az első lépés lenne az Egyesült Államoknak évi 110 milliárd dollárba kerülő hadműveletek befejezése érdekében, egyben fontos esemény Obamának, aki jövőre szeretné újraválasztatni magát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 doncsecz 2011. június 8. 08:55

Vajon még Csádban milyen a helyzet, ahol néhány százalék tud írni, olvasni, még a politikusok között is akad analfabéta.

Információ
X