nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Itt van a TUDÁS!

Az Amgen Foundation és a Kutató Tanárok Szövetsége a természettudományos tanulás és tanítás áttöréséért indít új projektet.

nyest.hu | 2015. március 27.
|  

Az Amgen Foundation támogatásával a Kutató Tanárok Országos Szövetsége (KUTOSZ) egyéves, országos projektet indít útjára március 26-án. A TUDÁS (amely a „Természettudomány tanulás és tanítás áttörésének segítése” rövidítése) a befogadó szellemiségű természettudomány oktatást kívánja megalapozni Magyarországon. „A projekt célja, hogy a természettudományos oktatás horizontját tágabbra nyissa, azokra a tanulókra is gondolva, akiket a természettudományos országos versenyekre nem neveznek be. Arra keresi a választ, hogyan segíthetik a tanárok és a szülők a rejtett tehetségek kibontakozását ezen a területen” – mondta Réti Mónika, a projekt vezetője.

„Az Amgen Alapítványtól kapott 16 millió forintos támogatás révén a KUTOSZ kampányt indít a hazánkban minőségi munkát végző szakkörök számára, természettudományos expót és ingyenes nyári tábort szervez, a tanárok tudásmegosztását pedig kampányokkal, webináriumsorozattal és műhelymunkákkal támogatja” – nyilatkozta Dr. Stegena Diana, az Amgen Kft. ügyvezetője

Az Amgen Alapítvány támogatásával 2012-ben tanároknak szervezett műhelymunka-sorozatot a KUTOSZ. Később, szintén az Amgen Alapítvány támogatásával, a KUTOSZ, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete által vezetett projektben, a Kutató Diákok Országos Szövetségével együtt keresett megoldásokat a természettudományok oktatásának egyes problémáira Magyarországon. Ennek a projektnek a legértékesebb elemeit és az ott kikutatott eredményeket igyekszik ez a mostani program továbbvinni.

A megelőző projektek eredményeként a természettudományos oktatás értékei hangsúlyozottabban jelentek meg az oktatásügyi reformokat kísérő társadalmi párbeszédben. Míg a résztvevők örvendetesnek látják, hogy korábbi javaslataik egy része beépült az oktatáspolitikai törekvések közé, a műszaki-természettudományos területek még mindig kevés figyelmet szentelnek az esélyteremtésnek: ezért került ez a most induló projekt középpontjába.

Itt van a TUDÁS!
Forrás: Wikimedia Commons / Bluenotetote / CC BY-SA 3.0

Az Amgen Foundation célja a tudományos oktatás fejlesztésével, hogy lelkesítse a jövő generáció kutatóit, felfedezőit és hogy segítse azon közösségek fejlődését, ahol az Amgen munkatársai élnek és dolgoznak. Mindezidáig az Amgen Foundation 200 millió dollárral támogatott helyi, regionális valamint nemzetközi non-profit szervezeteket, amelyek valamely innovatív módon hatnak a társadalomra. Az Amgen Foundation közel viszi a jövő generáció ifjú tudósaihoz a felfedezés izgalmát számos jeles program, köztük az Amgen Scholars, Amgen Biotech Experience és az Amgen Teach programok révén.

A King Baudouin Foundation United States segíti elő az európai és afrikai országok számára nyújtott átgondolt és hatékony támogatást azáltal, hogy Egyesült Államokbeli adományozók fő céljai és szervezetei számára lehetővé teszi az adományozást, illetve a nonprofit szervezetek költséghatékony programjai számára lehetővé teszi egyesült államokbeli támogatási források megszerzését.

A Kutató Tanárok Szövetségének legfőbb törekvése, hogy színvonalas és eredményes munkája nyomán mindinkább kikerülhetetlen tényezővé váljon a közoktatás mindenkori vezetői számára elsősorban a tehetséggondozás, oktatás- módszertan fejlesztés terén.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X