nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A spanyol nyelv napja

Utcabál és főzőiskola mellett koncertek, vetélkedők várják pénteken, a spanyol nyelv napjának ünnepén a látogatókat Budapesten a Cervantes Intézetben és a Vörösmarty téri utcabálban.

MTI | 2012. június 22.
|  

A program péntek este az intézet nyári koncertjével veszi kezdetét az A38 hajón, másnap pedig már 10 órakor megnyitja kapuit az intézet a Vörösmarty utcában  közölték a szervezők.

Az ünnepség köszöntéssel és könyvadományozással kezdődik az intézet könyvtárának javára, amelyet Soraya Álvarez kubai nagykövet és Isabel Téllez mexikói nagykövet asszony ad át.

A Cervantes Intézet nyílt napján a főzőiskola keretében bárki elsajátíthatja a jellegzetes spanyol ételek, a gazpacho és salmorejo elkészítését, a gyerekeknek pedig egzotikus dallamok kíséretében kínai, afrikai, perzsa, amerikai, ír és spanyol meséket ad elő a Spanyolországból érkező Marta Marco és José Pizarro. A programok mellett ingyenes nyelvórán is részt vehetnek az érdeklődők.

Négytagú csapatok mérhetik össze tudásukat a délután induló kvízversenyen, amelyen a spanyol kultúrával összefüggő filmes, zenei, irodalmi, földrajzi, történelmi és sporttal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk.

Az eseménnyel egy időben a Vörösmarty utcában zajlik majd a spanyol nyelv utcabálja, ahol spanyol költészettel, sporttal és igazi déli ritmusokkal ismerkedhetnek meg a helyszínre látogatók.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X