nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
a mosoly albuma
7 nagyon furcsa kinézetű állat

A sárkánykinézetű ördög, a pénisz alakú kígyó, mosolygós madarak és halak mind egy cikkben. Összegyűjtöttünk néhány bizarr megjelenésű állatot...

nyest.hu | 2015. május 17.
|  

A körülöttünk élő állatok kinézetéhez már hozzá lehetünk szokva, bármilyen „furcsák” legyenek is. Vannak azonban olyan ritka vagy távoli vidékeken élő lények, amelyeknek a kinézetén első látásra talán meghökkenünk. Meg másodikra is... Az UberFacts ilyen állatokat gyűjtött össze; ebből válogattuk ki hét kedvencünket...

1. Koboldcápa

Koboldcápa
Koboldcápa
(Forrás: UberFacts / Diply)

A koboldcápa a porcos halak osztályába, a heringcápa-alakúak rendjébe és a szellemcápafélék családjába tartozik. Ritka és különleges állat: rendjének és családjának egyetlen élő képviselője. A mélytengerekben, 100 méter alatti vizekben él; mindhárom óceánból fogták már ki képviselőit. Lehet, hogy ijesztően néz ki, de az emberre veszélyt nem jelent, mert csak a mély vizekben él.

2. Pandahangya

„Pandahangya”
„Pandahangya”
(Forrás: UberFacts / Diply)

A kinézete után angolul panda ant-nek, azaz pandahangyá-nak nevezett állat a Mutillidae családba tartozó faj. Kinézete nemcsak azért megtévesztő, mert színe alapján a pandára emlékeztet, de azért is, mert ugyan szőrös hangyának néz ki (és a köznapi elnevezésében is a hangya szerepel), de egyáltalán nem hangya, hanem egy darázsfaj nőstény ivarú egyede.

3. A papucscsőrű madár

Papucscsőrű
Papucscsőrű
(Forrás: UberFacts / Diply)

Végre egy igazán mosolygós állat! A barátságos kinézetű papucscsőrű madárral (vagy papucscsőrű gólyával) Afrikában találkozhatunk a Nílus felső szakaszán, illetve Kongóban és Zimbabwében. Nagyon ritka madár, mindössze 1500 példányát tartják számon.

4. Atretochoana

Atretochoana, khhmmm
Atretochoana, khhmmm
(Forrás: UberFacts / Diply)

Ez az állat (mert igen, ez egy állat!) a kétéltűek osztályába, és négylábúak közé tartozik... Hogy mire hasonlít? – Ennek eldöntését az olvasókra bízzuk. 

5. Kék tengeri csiga

Glaucus atlanticus – kék tengeri csiga
Glaucus atlanticus – kék tengeri csiga
(Forrás: UberFacts / Diply)

Glaucus atlanticus egy kopoltyúval rendelkező puhatestű, amely a nyílt tengerekben él. Megtalálható a mérsékelt övi és a trópusi vizekben is. Azon túl, hogy a színe impozáns, a gyomrában van egy gázzal teli tömlő: ennek segítségével tud a víz felszínén lebegni – fejjel lefelé.

6. Kék papagájhal

Scarus coeruleus – kék papagájhal
Scarus coeruleus – kék papagájhal
(Forrás: UberFacts / Diply)

Akinek nem jött be a papucscsőrű madár mosolya, vagy talán jobban szereti a halakat, mint a madarakat, annak itt egy igazán mosolygós hal: a Scarusok rendjébe tartozó Scarus coeruleus, azaz kék papagájhal. Az Atlanti-óceán nyugati vidékén, korallzátonyok közelében, 3–25 méter mélységben lehet vele összefutni.

7. Tüskés ördög

Tüskés ördög
Tüskés ördög
(Forrás: UberFacts / Diply)

Nem a pokolból való a mesebeli sárkányokra is emlékeztető tüskés ördög, azaz Moloch horridus. Ausztrália nyugati és középső részének sivatagjaiban és félsivatagos területein él, és ijesztgeti a járókelőket. Mindössze 20 cm hosszú a farkával együtt, és viszonylag ártalmatlan: hangyákkal táplálkozik.

Aki pedig további csodálatos és bizarr kinézetű állatokat kíván nézni, kattintson a Diply-re.

Forrás

21 Rare Animals You Won't Believe Actually Exist

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Szaladó 2015. május 19. 08:13

@huncsambocsange: Annak idején én sem értettem, hogy kinek az állata őrzeni két alabárdost.

2 huncsambocsange 2015. május 18. 00:33

szóval a farkába harapó kígyó a tüskés ördög.

.

az állat az amelyik áll.

amelyik nem áll, az csúszómászó.

1 Roland2 2015. május 18. 00:01
Információ
X