nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Átlag 4 óra 46 perc a TV előtt

Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek – derül ki a Nielsen adataiból, amelyeket az MTI-hez is eljuttatott.

MTI | 2013. február 4.
|  

Az átlagos tévézési idő nem változott 2011-hez képest, ugyanakkor az 50 évesnél idősebbek némileg többet, míg a fiatalabbak tavaly néhány perccel kevesebbet televízióztak naponta.


Emelkedett az általános szórakoztató csatornák közönségaránya  több mint 15 százalékra , míg a közszolgálati csatornák a nézők 14,2 százalékát vonzották a korábbi 12,1 százalék után. Az emberek a tévézésre fordított idő 8 százalékot meghaladó részében filmcsatornákat néztek, a gyermekadók nézettsége meghaladta az 5 százalékot, míg az ismeretterjesztő csatornáké megközelítette azt. A hírcsatornák nézettsége 4,4 százalékos volt.

Gyakran ültették a tévék elé a nézőket a mozifilmek, a hírműsorok, a szórakoztató- és sportműsorok. A művelődéssel, tudománnyal, kultúrával kapcsolatos programokat azonban kisebb arányban nézték az emberek, mint amilyen arányt a műsoridőn belül képviseltek. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 BPE 2013. február 7. 11:43

@Fejes László (nyest.hu):

Hmm, a tanulmány a műsortípusra sajnos nem tér ki, de további kutatásokhoz iránymutatásul szolgálhat ez a felvetés.

2 Fejes László (nyest.hu) 2013. február 7. 11:38

@BPE: „A tanulmány összefoglalása egy mondatban: aki heti 20 óránál többet tévézik, annak 44%-kal alacsonyabb a spermaszáma a nem tévézőkhöz képest.” Akkor is, ha csak pornót néz?

1 BPE 2013. február 7. 11:36

Ez így önmagában nem sokat mond. Napi 4 és 3/4 óra, az heti 31-32. Na bumm. De ha hozzátesszük azt a cikket, amit a British Journal of Sports Medicine közölt le nemrég 18-22 éves fiatal férfiak tévénézési szokásairól, akkor már lehet fogalmunk ennek hatásairól.

A tanulmány összefoglalása egy mondatban: aki heti 20 óránál többet tévézik, annak 44%-kal alacsonyabb a spermaszáma a nem tévézőkhöz képest.

Ezt tovább is lehet gondolni: ha már 22 éves korra 44% a különbség, akkor még egy évtized a tévé előtt....

Információ
X