nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tűzvész pusztított egy udmurtiai fegyverraktárban

Csütörtökön éjfél körül az udmurtiai Malaja (Picsi) Purgai járásban található Pugacsovo községben egy fegyverraktárban tűzvész pusztított.

Fejes László | 2011. június 5.
|  

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy Alekszander Volkov, Udmurtia elnöke is a helyszínre utazott, természetesen szakértők társaságában. A tűzoltókon és a mentőkön kívül nagy számban érkeztek autóbuszok, a falu és a környező települések lakosságát, több mint 12 ezer embert  kitelepítették. Voltak, akik nem várták be a segítséget, hanem saját gépkocsijaikon, sőt, gyalog menekültek el. Összesen 28 embert kellett ellátni, egy anyát gyermekével és egy másik asszonyt kórházba szállítottak. Ki kellett telepíteni egy közeli gyerekszanatóriumot is: sérülés nem történt, de a gyerekekkel az őket ért sokk miatt pszichológusok foglalkoznak.

A robbanások az egész éjszaka folyamán hallatszottak, a tűz 40-60 kilométerre is ellátszott. Az oltásban különleges tűzoltóhelikopterek is részt vettek. A tüzet szombat estére sikerült eloltani. Vasárnap megkezdődtek a helyreállítási munkálatok, a kitelepítettek visszatérhettek otthonaikba.

Mint ismeretes, Udmurtia jelentős fegyvergyártási központ, a szovjet időkben emiatt zárt terület is volt.

Források

Туннэ уин элькунамы тросэз улӥсьёс кӧлытэк потӥзы

Пугачёво вӧзысь ожгар частьын пуштылон куараос уг чалмыло

Пугачёво вӧзысь ожгар частьын тупатъян ужъёс кутскизы ни

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X