nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Rajzolj fát!

Ültess fát, és nem éltél hiába – tartja a mondás. Rajzolj fát, és nyerd meg a versenyt – mondják a szegedi finnugristák. Nem kell hozzá mást tenni, csak amit az ember amúgy is napról napra tesz: gyűjteni a lájkokat.

Fejes László | 2012. szeptember 30.
|  

A nyelvcsaládok családfái kezdetben egyszerű vonalas ábrák voltak, melyek a történeti összefüggéseket voltak hivatottak felvázolni. Később megjelentek a grafikailag igényesebben is kidolgozott, már a földrajzi elhelyezkedést vagy a népek nagyságát (a levelek nagyságával) is jelző családfák. Ugyanakkor megjelentek Az olyan családfa-ábrázolások is, melyek már a nyelvek közötti viszonyokat nem is ábrázolják, csupán jelképesen utalnak arra, hogy a rokonsági viszonyok fával is ábrázolhatóak.

A Finnugor Népek VI. Világkongresszusának emlékére kiadott bélyeg
A Finnugor Népek VI. Világkongresszusának emlékére kiadott bélyeg
(Forrás: Magyar Posta)

Figyelem! A nem várt érdeklődésnek köszönhetően változtak a pályázás szabályai!

Mindez arról jutott eszünkbe, hogy a Rokon népek napja alkalmából családfarajzoló versenyt hirdet 1-99 éves gyerekek részére a Szegedi Egyetem Finnugor Nyelvtudományi Tanszéke. A pályaműveket a tanszék Facebook-oldalára kell feltölteni a tanszék Facebook-oldalának kell üzenetben elküldeni, a helyezésekről közönségszavazás dönt: az a kép nyeri a versenyt, amelyik a legtöbb lájkot kapja.

Határidő: 2012. október 19. 24:00.


A Rénhírek tippje: minél hamarabb töltse fel pályaművét, hogy több ideje legyen lájkokat gyűjtögetni. A fára ne rajzoljon volgai ágat!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Roland2 2012. szeptember 30. 19:51

"1-99 éves gyerekek részére" 100 éves gyerekek már nem is vehetnek részt benne ?

Információ
X