nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Három utca elszakadna Oroszországtól?

Korábban a falu egy lakója csak névváltoztatást javasolt, mégis szeparatizmussal vádolták. Ezzel azonban ötletet adtak másoknak: három utca akár a függetlenségét is kikiáltaná.

Fejes László | 2011. szeptember 15.
|  

A Szentpétervérhoz közeli Kobralovo lakói levélben fordultak Dmitrij Medvegyev orosz elnökhöz, mivel a helyi hatóságok hosszú ideje nem képesek biztosítani a közúti kapcsolatot az egyik településrész és a nagyvilág között. A lakosok állami beavatkozást követelnek.

Az érintettek 20 évvel ezelőtt kaptak építési telkeket, de azóta is hiába várják a megfelelő infrastruktúra kiépítését. Még normális gyalogút sincs, a sár miatt pedig még a tűzoltók vagy a mentők sem tudnak eljutni a településrészre. Ugyanakkor a három utcában gyerekek, idősek és rokkantak is élnek.

A 46 kiosztott telek közül csak heten építettek házat, 18 teljesen elhagyatott. Egy helyi lakos, Szergej Parfenyenko korábban azt javasolta, hogy ezeket ingermanlandi finneknek osszák ki, ott ugyanis valaha az ő településük állt. Korábban ugyanő javasolta, hogy a Leningrádi területet nevezzék át Ingermanlanddá, ami miatt szeparatizmussal vádolták.

A helyiek már tényleg felvetették, hogy Finnországhoz kellene csatlakozni (habár a finn határ több száz kilométerre van, a település Pétervártól délre esik!), vagy legalább ki kellene kiáltani függetlenségüket. A mérsékeltebbek szerint elég lenne a Leningrádi körzettől elszakadni, és Szentpétervárhoz csatlakozni.

Forrás

Чиновники не смогли присоединить к России жителей поселка Кобралово, среди них растут профинские настроения

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X