nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Depardieu Mordvinföldön

Depardieu igazán elégedett új hazájával, mely minden jóval elhalmozza a megszorult milliomost: lakást, munkát, sőt, még jó meleg csizmát is kapott. És persze nem hagyják éhen halni.

Rénhírek | 2013. január 7.
|  

Gerard Depadieu-nek igazán megérte Oroszországba költözni. A gazdasági menekült francia színész orosz állampolgársága mellé lakást kapott Szaranszkban, Mordvinföld fővárosában. És ez még mind nem elég, azonnal állásajánlatot is kapott: Mordóvia kulturális minisztere lehet – írja a Postimees.

A remek lehetőséget azonban visszautasította, mondván, hogy ő a világ kulturális minisztere. Sőt, még az ortodox karácsonyt sem ünnepelte Mordvinföldön, hanem Svájcba utazott, ahol a FIFA Aranylabdáinak átadásán vesz részt.

Mordóvia hírességei: Depardieu és Nagya Tolokonnyikova, a Pussy Riot tagja, aki egy mordvinföldi büntetőtábor foglya
Mordóvia hírességei: Depardieu és Nagya Tolokonnyikova, a Pussy Riot tagja, aki egy mordvinföldi büntetőtábor foglya
(Forrás: Facebook)

Depardieu-t Mordvinföldön más ajándékokkal is elhalmozták: a repülőtéren népviseletbe öltözött lányok palacsintával fogadták, többek között egy pár nemezcsizmát és két macskakölyköt is kapott ajándékba. Vendéglátói elvitték a helyi történeti múzeumba is.

A Postimees értesülései szerint Depardieu választhatott a lakás és az építési telek között, de az előbbi mellett döntött. A kulcsok átadásával egyidőben hivatalosan is bejegyezték állandó lakhelyéül Mordvinföldet. A színész elégedett új helyzetével, szerinte Mordóvia nagyon szép, és jólelkű emberek lakják. Külön kiemelte a mordóviai nők szépségét.n Ugyanakkor Franciaországra még mindig nagyon mérges – a helyszínre utazó két francia újságírót távozásra szólította fel.

Elégedett állampolgár
Elégedett állampolgár
(Forrás: Facebook)

Depardieu korábban ígéretet tett arra, hogy oroszul fog tanulni. Mordvinföldön az orosz mellett a két mordvin nyelv, az erza és a moksa is hivatalos. Elképzelhető, hogy a híres francia színész a mordvinba is belekóstól?

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X