nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Párhuzamos életrajzok
Évtizedeken át át ugyanabban a ruhában

A világ két, egymástól távoli pontján érő tanár hasonló hóbortot követett – hasonló okokból.

Rénhírek | 2013. július 11.
|  

Jorma Jukkala nyugdíjba vonulása előtt 28 éven át tanított matematikát, fizikát és kémiát a finnországi Ähtäri egyik iskolájában – 2006-ban vonult nyugdíjba. Jukkala azzal keltette fel a finn média figyelmét, hogy 1978-tól kezdve 28 éven át minden iskolai fényképen ugyanabban a ruházatban szerepel – számol be róla az Iltalehti. Az eset azért is váltott ki nagy érdeklődést, mert korábban bejárta a sajtót egy hír, mely szerint egy amerikai tanár 40 éven át szerepelt ugyanabban a ruhában az osztályképeken. Jukkala ezután maga fordult a sajtóhoz, és számolt be történetéről.

A két történet párhuzamát erősíti, hogy mindkét történet egy véletlennel kezdődött. Mindkét tanár két egymás utáni évben ugyanazt a ruhát viselte a fényképeken, és ezután határozták el, hogy ezentúl is ugyanazt a ruhát fogják viselni. Mindkét tanár viseletének legfontosabb darabja egy kötött barna mellény volt: ehhez az amerikai tanár egy világosszürke kockás műszálas inget, a finn pedig egy magas nyakú fekete pólót és fekete nadrágot viselt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Sultanus Constantinus 2013. július 12. 11:46

@El Vaquero: Annak idején (már jó régen volt) azzal vicceltem meg a főnökömet, aki mindig fehér ingben volt, hogy megkérdeztem tőle: "Te minden nap ugyanazt az inget veszed fel?" Gondolhatod, hogy ezek után nem voltam a kedvence. :D

1 El Vaquero 2013. július 12. 10:03

Nem tudom, hogy ebben mi a poén. Nekem volt egy olyan matektanár ismerősöm, aki a múlt rendszerben több évtizedig nem csak hogy a képek erejéig, de minden nap abban a ruhában járt, ráadásul elég rondában. Persze mondanom sem kell, hogy az igényességéről volt ismert :D Mindegy, már nem él, isten nyugosztalja, de mindig eszembe jut az ilyen történetek kapcsán.

Információ
X