nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @nudniq: azt hiszem, hogy Erdély átalakítása a dualizmus korában kezdődött, amikor elfogad...
  2021. 01. 16, 14:48  Százasak vagyunk?
 • nudniq: @nudniq: na, én is elkövettem egy-két pontatlanságot. Segesvárt csak a68-as megyésítéskor ...
  2021. 01. 15, 22:25  Százasak vagyunk?
 • nudniq: @mederi: @szigetva: nem kisebb eltérés volt a két alakulat között, hanem kb egy megyényi: ...
  2021. 01. 13, 02:59  Százasak vagyunk?
 • nudniq: @mederi: "vallásszabadságot biztosító Arany Bullára" XXIV. Hogy izmaeliták és zsidók tiszt...
  2021. 01. 13, 02:31  Százasak vagyunk?
 • szigetva: @Libertate: Onnan, hogy a Nyesten több, mint száz cikk címe alá odaírtam. Mederi téves ada...
  2021. 01. 12, 19:43  Százasak vagyunk?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nincs munkája? Finnország várja!

Finnországi állásajánlatokat, továbbtanulási- és ösztöndíj-lehetőségeket kínáló kiállítókkal találkozhatnak az érdeklődők a finn napon.

MTI | 2009. november 20.
|  

Finn napot szervez a magyarországi EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) és a Finn Nagykövetség november 28-án Budapesten, ahol az északi ország iránt érdeklődők közvetlenül találkozhatnak a finnországi állásajánlatokat, továbbtanulási- és ösztöndíj-lehetőségeket kínáló kiállítókkal – közölte a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH).

A jövő héten az Iparművészeti Múzeumban rendezendő eseményre mintegy 20 kiállító jelezte részvételét, ahol az érdeklődők találkozhatnak a finnországi állásajánlatokat, továbbtanulási- és ösztöndíj-lehetőségeket kínáló kiállítókkal, de előadások, személyes élménybeszámolók formájában is megismerkedhetnek az ország élet- és munkakörülményeivel, kultúrájával, továbbá vetélkedők, meglepetések is várják a látogatókat.

A részvétel és az ott elérhető szolgáltatások igénybevétele ingyenes.
Az Európai Bizottság által kiadott, november havi munkaerő-piaci monitor adatai szerint az Európai Unióban az átlagos munkanélküliségi ráta 9,2 százalék, ennek ellenére több mint 700.000 ezer betöltetlen álláshely található továbbra is az EURES honlapján. Finnország a maga 8,6 százalékos munkanélküliségi rátájával az Unió átlagánál jobb helyzetben van, és bár az innovációra épülő exportvezérelt gazdaságának ipari kibocsátása csökkent, továbbra is közel 50.000 munkalehetőség várja az északi országban állást keresőket – olvasható az FSZH közleményében.
Finnországban továbbra is keresik a magasan képzett munkaerőt, különösen a személyi szolgáltatási, pénzügyi, és a szociális szektorban, valamint a szálloda- és vendéglátóipar területén – mondta el Kalmár András, az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) magyarországi menedzsere.

Az októberi, Budapesten megtartott 4. Nemzetközi Információs- és Állásbörze látogatói között végzett felmérés alapján Finnország az egyik legnépszerűbb EU-s célország a magyar munkavállalók körében – áll a közleményben.
Az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) 1993-ban jött létre és 31 európai ország Állami Foglalkoztatási Szolgálatát tömöríti. Tagjai az Európai Gazdasági Térség országai: az EU-tagállamok, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc.

A magyarországi EURES hálózat célja, hogy tájékoztatást, útmutatást és tanácsadást nyújtson az érdeklődők számára az Európai Gazdasági Térség álláslehetőségeiről, valamint élet- és munkakörülményeiről, illetve hogy segítséget nyújtson azon munkáltatók számára, akik más országokból érkező munkavállalókat szeretnének alkalmazni.

Információ
X