nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Workshop az autonómiáról

A regionális identitás, az autonómiaformák, a területi autonómia pénzügyi szempontjai is szóba kerülnek Sepsiszentgyörgyön.

MTI | 2013. május 7.
|  

Európai autonómiák a gyakorlatban címmel kezdődött ötnapos műhelymunka hétfőn a Kovászna Megyei Tanács szervezésében Sepsiszentgyörgyön. A péntekig tartó rendezvényen dél-tiroli, finnországi, felvidéki, törökországi és hazai résztvevők értekeznek az önrendelkezésről. A műhelymunka témái között szerepel a regionális identitás, az autonómiaformák, a multikulturalitás turisztikai vonzatai, a kisebbségi jogok, illetve a területi autonómia pénzügyi szempontjai. A rendezvényt az EU Élethosszig tartó tanulás programja támogatja.

Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, a műhelymunka azoknak a fiatal kutatóknak szól, akik Európa különböző országaiból, illetve a bukaresti Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalából és a kolozsvári Kisebbségkutató Intézetből érkeztek Sepsiszentgyörgyre. A héten elhangzó előadások következtetéseit pénteken nyilvános fórumon ismertetik.

Tamás Sándor megjegyezte, a bukaresti média máris azt kezdte firtatni, hogy miként nyerhettek egy ilyen témájú rendezvényre uniós támogatást a román oktatásügyi minisztériumon keresztül. A média számonkérése következtében a minisztérium ellenőrző csoportja csütörtökön helyszíni szemlére érkezik Sepsiszentgyörgyre.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X