nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vitázzon számítógépes nyelvészekkel!

Kezdődik az évad a számítógépes nyelvészeknél! Ismét találkozóra várja az érdeklődőket az NLP meetup.

nyest.hu | 2014. február 18.
|  

Ismét izgalmas előadásokkal várja az érdeklődőket az NLP Meetup, azaz a számítógépes nyelvészeti találkozó február 20-án, csütörtökön. 

A Colabs-ben este hatkor kezdődő találkozón két előadást hallhatnak a résztvevők. Az első előadó Görög György, a Montana egészségügyi informatikával foglalkozó tanácsadója lesz.

A Montana saját alkalmazásokat fejlesztő informatikai vállalkozás, régóta foglalkozik szövegbányászattal. Görög György előadásának címe Entitáskinyerésen alapuló létértelmezés és tanácsadás, de ettől nem kell nagyon megijedni. A Montana egyik lezáruló projektjéről lesz szó, melynek keretében orvosi leletekből lekérdezhető adatbázisokat, statisztikai elemzéseket és ajánlórendszereket készítettek. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan is működik a leletekből való entitáskinyerés, illetve ezzel a módszerrel hogyan lehet előre meghatározni egy páciens elvégzendő vizsgálatait.

A második előadást Vincze Veronika és Zsibrita János tartják a rejtélyes nevű magyarlancról. A magasabb szintű nyelvtechnológiai feladatok teljesítésének elengedhetetlen alapfeltétele, hogy megtörténjen a szövegek nyelvi alapfeldolgozása, azaz szegmentálása, morfológiai és szintaktikai elemzése. Az előadásban bemutatják a magyarlanc nevű nyelvi elemző szoftvert, melynek moduljai a magyar nyelvű szövegek szegmentálását, szófaji egyértelműsítését, illetve függőségi nyelvtan szerinti szintaktikai elemzését hajtják végre. A egyébként ingyenesen letölthető

Vitázzon számítógépes nyelvészekkel!
Vitázzon számítógépes nyelvészekkel!
(Forrás: kereses.blog.hu)

Az előadások magyar nyelven zajlanak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X