nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Veszélyben a görögoktatás

Ausztráliába eddig számos alkalommal mehettek görög nyelvtanárok. Most azonban ettől a programtól (is) megvonhatják az állami támogatást.

nyest.hu | 2010. május 11.
|  

A görög példa szerint a szegény embert még az ág is húzza – nem elég, hogy otthon államadósággal küzd az ország, a görög tanárok még csak külföldön sem próbálhatnak szerencsét, legalábbis Ausztráliában egyre kevesebb az esélyük rá. Eddig ugyanis a görög kormány szakembert és pénzügyi támogatást biztosított két ausztrál egyetem, a Flinders és a Charles Darwin görög nyelvi kurzusaira, ennek azonban a válság miatt vége szakadhat.

Az abc.net beszámolója szerint a Görögországot érintő súlyos pénzügyi válság miatt veszélybe kerülnek a nyelvtanárok és az egyetemi tanárok számára eddig kialakított csereprogramok egyaránt. Így félő, hogy ezen a két ausztrál egyetemen nem sokáig tanulhatnak már görögül a diákok.

A megfelelő állami támogatás nélkül pedig aligha vágnak bele sokan az ausztráliai kalandba – véli a csereprogramok koordinátora, Michael Tsianikas. „Érthető, hogy a tanárok többsége így még csak nem is jelentkezik majd a programra” – mondja. Épp ezért az ausztráliai görög közösségeket igyekeznek mozgósítani: hátha az ő segítségükkel és anyagi hozzájárulásukkal megmenthető a görög nyelv oktatása a Flinders Egyetem és a Charles Darwin Egyetem hallgatói számára.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X