nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kína-központ a Miskolci Egyetemen

Nyelvi és kulturális képzést kínáló Kína-központ nyílik a Miskolci Egyetemen a jövő hét elején – közölte a Wanhua –BorsodChem csütörtökön az MTI-vel.

MTI | 2012. április 19.
|  

A kínai tulajdonú, kazincbarcikai székhelyű vegyipari vállalat anyagi támogatásával létrejövő képzési központ az egyetem valamennyi hallgatójának lehetőséget teremt kínai nyelvi és társadalomtudományi tanulmányok folytatására – írták. A központ oktató- és kutatócserék megszervezésével is hozzájárul a kínai-magyar tudományos és oktatási kapcsolatok bővüléséhez.

A közlés szerint a Kína-központ oktatási hátteret ad a kínai nyelv, kultúra és társadalom iránt érdeklődő egyetemi hallgatók, valamint a kínai hátterű hazai vállalatoknál dolgozó szakemberek ismereteinek bővítéséhez. A társaság felidézte, hogy az észak-magyarországi régióban növekedett a kínai nyelv iránti érdeklődés az után, hogy 2011 februárjában a Wanhua teljes irányítást szerzett BorsodChem felett, és számos kínai szakember érkezett a céghez.

A Miskolci Egyetem és a Zrínyi Gimnázium által szervezett kínai nyelvi kurzusokon jelenleg mintegy 170-en vesznek részt. A hallgatók heti két órában, a kreditrendszer részeként ismerkednek a nyelvvel és kultúrával. Az egyetem alkalmazásában álló kínai anyanyelvi lektor heti két alkalommal szakkört is vezet a gimnáziumban, és 2012 szeptemberében második idegen nyelvként bevezetik a kínai nyelv tanítását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X