nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Valószínűleg nem angol a berlini erdei fiú

Egy hónap alatt csak annyi derült ki, hogy valószínűleg második nyelvként tanulhatta meg az angolt, állítják a nyelvészek, akik meghallgatták a fiú akcentusát.

nyest.hu | 2011. október 12.
|  

A múlt hónapban az erdőből előbukkanó berlini fiú esete még mindig megoldatlan. A magát Raynek nevező fiúról egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy nagy valószínűséggel sosem élt a vadonban, ahogy ezt korábban állította.

A fiú kilétének megfejtésében sokat segíthetett volna a nyelvészet, de eddig ez is zsákutcának bizonyult. Ray a német nyelvet csak töri, de angolul jól beszél. A rendőrség abban bízott, hogy nyelvészek meg tudják mondani a fiú akcentusából, hogy melyik angol nyelvterületről származhat. A Rayt megvizsgáló szakértő azonban csak annyit tudott megállapítani, hogy nincs semmilyen jellegzetes regionális akcentusa, ezért jó eséllyel második nyelvként sajátíthatta el az angolt, de ez sem teljesen biztos.

A rendőrök munkáját jelentősen megnehezíti, hogy Ray nem hajlandó együttműködni. Azt mondja nem kíváncsi megtudni semmit a múltjáról. A szigorú német adatvédelmi törvények miatt pedig még csak a fényképét sem tehetik közzé a rendőrök, csak a fiú saját hozzájárulásával.

Források:

The Local: 'Forest boy' rejects help to find out who he is

Herald Sun: German 'forest boy' Ray mystery deepens as police conclude he hasn't lived in the wild

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 bibi 2011. október 12. 21:21

Hívják hozzá Higgins professzort.

Majd szerelmes lesz belé.

Információ
X