nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Oroszország
Új sztár a tévében

A tragikus kelet-ukrajnai események kifejezetten jól jönnek azoknak, akik karriert szeretnének befutni a képernyőn.

nyest.hu | 2015. január 27.
|  

Korábban már írtunk a legnépszerűbb orosz színésznőről, Marija Vlagyimirovna Cipkóról, aki számos hírműsorban lépett fel különböző szerepekben. Most azonban úgy tűnik, erős kihívója akadt.

Galina Pisnyak (leánykori nevén Asztapenko) júliusban bukkant fel a képernyőn, nem is akármilyen szerepben. Az orosz állami egyes csatornának nyilatkozott. Arról beszélt, hogy Szlavjanszkból menekült az oroszországi Rosztovi Területre, miután tanúja volt az ukrán katonák kegyetlenkedéseinek. Nem kevesebbről számolt be, mint hogy az ukrán katonák keresztre (pontosabban egy hirdetőtáblára) feszítettek egy három éves gyereket, mivel annak apja a felkelőkhöz csatlakozott. Az állítást azóta sem sikerült megerősíteni.

Szereplésével azonban az orosz médiamunkások meg lehettek elégedve, mert újabb megbízatásokat kapott – igaz, csak fél évvel később. 2015. január 13-án Volnovaha közelében lövések értek egy autóbuszt, tizenketten meghaltak, tizennyolcan megsebesültek. Az orosz médiának nyilatkozott egy áldozat, akinek fején kötés volt, karja be volt gipszelve. A nézők Galina Pisnyakot ismerhették fel benne.

A rajongóknak már nem kellett sokáig hiányolniuk a művésznőt. Alig kilenc nap múlva ismét felbukkant a képernyőn. Január 22-én Donyeckben felrobbant egy trolibusz. Az azonnal a helyszínre érkező orosz tévétársaságok felvételein ott látható Galina Pisnyak egy közeli bolt egyenruhájában – gipsz és kötés nélkül.

Pisnyak különböző szerepekben
Pisnyak különböző szerepekben
(Forrás: Facebook / Andrey Shipilov)

Igaz, ez utóbbi esetben van némi okunk a kétkedésre. Egy Anatolij Sarij nevű YouTube-felhasználó ugyanis feltett egy videót, melyben állítása szerint a felvételeken valóban látható nőt, egy közeli bolt eladóját szólaltatja meg. Lehet, hogy a rajongóknak csalódniuk kell, és ez alkalommal mégsem Pisnyakot láthatták? Lehetséges. Mint ahogy az is lehetséges, hogy a „leplező videó” is hamisítvány. Amikor a hazugság már mindent átjár, nehéz elválasztani az igazságtól: ha éppen nem hazudnak, akkor is nehéz elhinni, hogy ezúttal éppen nem akarnak becsapni bennünket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X