nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új József Attila összes a neten!

Ilyen teljes József Attila-kiadás még nem volt eddig elérhető a neten.

nyest.hu | 2015. május 8.
|  

József Attila művei 2007 óta, a szerző halálának 70. évfordulója óta nem esnek szerzői jogvédelem alá. Azóta többféle internetes kiadás is napvilágot látott, amelyek közül a két leginkább használt a Magyar Elektronikus Könyvtárban elérhető, illetve a Sulinet-projekt keretében készült ELTE-s szöveggyűjtemény. Utóbbiban a versek mellett kiegészítő információk, életrajz, elemzések és tanári kézikönyv is elérhető. Teljes internetes kiadás, amely mind a verseket, mint pedig az egyén írásokat tartalmazta volna, mindeddig nem jelent meg.

Ha valaki teljes József Attila-életműre vágyik, mostantól nem kell több kilónyi könyvet kikölcsönöznie a könyvtárból, vagy a Google-lel keresgélnie. Megjelent ugyanis egy új internetes kiadás, amely József Attila összes versét és egyéb írását is tartalmazza, méghozzá egy helyen. Az új kiadás szép és egyszerű, sőt, nem utolsó sorban: felhasználóbarát. Külön URL mutat az összes versre, illetve az összes írásra, ami megkönnyíti a keresést.

Új József Attila összes a neten!
Forrás: Wikimedia Commons / Andrew69.

Ha pedig valaki mindezek után azon morogna, hogy megint el lett költve egy rakás pénz fölöslegesen, hiszen az írások külön-külön helyeken, de eddig is megtalálhatóak voltak, most kapaszkodjon meg! A kiadást egy ELTE-s magyar szakos hallgató készítette el, méghozzá – ahogy nekünk írta – „hobbiból”. Ehhez ezúton mi is gratulálunk Zámbó Gergőnek!

A könyvjelzőink közé tehát ezt a címet érdemes felvenni:

http://jozsefattila.elte.hu/

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X