nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új informatika-tanterv kell!

Az informatikai tanterv elavult – ismerték fel Nagy-Britanniában. 2014 szeptemberétől új szellemben tanítják a diákokat.

nyest.hu | 2014. február 5.
|  

Angliában 400 képzett informatikatanár fog tanártovábbképzéseket tartani az új informatika tantervről. A projekt kormányzati támogatásból működik; a megvalósítás a British Computer Society dolga. Az új tanterv szerint 2014 szeptemberétől tanulnak majd a diákok Anglia-szerte – számolt be a változásokról a BBC.

„Az új tanterv sokkal rövidebb és kevésbé előíró szellemű, így több teret ad az iskoláknak az innovációra; sokkal ambiciózusabbak lehetnek, mint korábban” – mondta el Michael Gove, brit oktatási miniszter. „A korábbi tanterv elsősorban a számítógép-használói alapismeretekre fókuszált: a szövegszerkesztésre, a táblázatkezelő vagy prezentációkészítő irodai alkalmazások használatára. Ezek azonban mára már elavultakká válnak / váltak.”

Új informatika-tanterv kell!
Forrás: Wikimedia Commons / Everaldo Coelho and YellowIcon / GNU-FDL 1.2

Az új tanterv szerint a diákoknak informatikát, információs technológiát, a digitális írástudás képességeit tanítják majd. Nemcsak azt fogják megtanulni, hogy hogyan dolgozhatnak a számítógéppel, hanem azt is, hogyan működnek a szoftverek, mi egy program, hogyan írhatnak saját maguknak programot saját céljaiknak megfelelően.

A gyerekek már 5 éves koruktól programozást és kódolást fognak tanulni, 11 éves koruktól pedig legalább két programozási nyelvvel fognak megismerkedni. „Pontosan ezek azok a képességek, amelyekre már ma is szüksége van egy munkavállalónak, és ez a jövőben még inkább igaz lesz” – mondta el az oktatási miniszter.

Forrás

'Master' computing teachers recruited to train others

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X