nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új, félelmetesen fantasztikus e-könyvolvasó

Az Asus úgy döntött, beszáll az e-könyvolvasók kissé beálltnak tűnő piacára. Az Asus Eee Reader szebb, okosabb és olcsóbb is.

nyest.hu | 2009. szeptember 9.
|  

Ha böngésző, akkor Google. Ha közösségi portál, akkor Facebook (Magyarországon iwiw). Ha e-könyvolvasó, akkor Kindle. Igen, vannak fogalmakhoz kötődő elsődleges globális asszociációk – ezek ellen próbál harcba indulni egy-egy új vállalkozás.

Karácsonyra érkezik...
Karácsonyra érkezik...

Az Asus történetesen a Kindle-t és a piacon szintén előkelő helyen álló Sony Readert szeretné lenyomni, és ehhez minden ütőkártyája megvan. Külcsín, belbecs, ár: erőteljes hármas.

Ami a külsőt illeti: a Kindle kétképernyős megoldást kínál, ami egyrészt könyvszerűbbé teszi a megjelenést (a két képernyő közé könyvgerincet imitáló fém részt is applikáltak), másrészt olvasás közben lehetővé teszi az online böngészést. A képernyő pedig – a piacon kapható konkurens termékekkel szemben – színes, azaz növeli az olvasási élményt.

A belső tartalom nem korlátozódik csupán a böngészésre. A berendezésen virtuális billentyűzet, hangszóró, webkamera és Skype-beszélgetésekhez alkalmas mikrofon is található.

Mindehhez pedig verhetetlennek tűnő ár társul. Míg a Kindle és a Sony Reader ára egyaránt 199 dollárról (37 ezer forint) indul, az Asus az Eee Readert 160 dollárért (30 ezer forint) szeretné piacra dobni.

A készülékből a tervek szerint kétféle: egy olcsóbb és egy prémiumváltozat készül majd. A színes, nyitott könyvre hasonlító e-könyvolvasót 2009 végétől lehet a boltokban keresni.

Információ
X