nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Többnyelvű tévécsatorna dél-afrikai gyerekeknek

A tavaly indított Koowee gyermek tévécsatorna eredeti céljához hűen most már több nyelven is elérthető Dél-Afrikában.

nyest.hu | 2010. június 8.
|  

A dél-afrikai gyerekek valószínűleg már a héten kezdődő foci vébé lázában égnek, de a meccsek mellett örülhetnek majd az új többnyelvű Koowee tévécsatornának is. Ez az első többnyelvű gyermekcsatorna az afrikai kontinensen – jelenti a Screen Africa.

Dél-Afrikának nem is olyan régóta 11 hivatalos nyelve van: ezekről már bővebben is írtunk a vébével kapcsolatban. A hivatalos nyelvek közül kilenc helyi nyelv, és közülük is a zulu számít a legismertebbnek: ezt az ország lakosságának majdnem fele érti és használja.

A tavalyi indulású Koowee tévécsatorna eddig csak afrikaans nyelvű adásokat sugárzott. (A hollandból Dél-Afrikában önálló nyelvvé alakult afrikaans több embernek az anyanyelve az országban, mint az üzleti életet és a médiát is domináló angol.) Mostantól azonban – eredeti céljához hűen – a Koowee már zulu nyelven is elérhető. Ez jó hír az afrikai gyerekeknek, akik ha tudnak is angolul, azt folyékonyan általában csak később, idősebb korukban sajátítják el. (Angol nyelvű gyermekműsorok eddig is elérhetőek voltak a dél-afrikaiak számára.)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X