nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tévéstábot támadtak meg Kínában

Autóval üldözték és baseballütővel támadtak rá a német ARD televízió urbanizációról forgató tévéseire Kínában. A héten két, újságírókat érintő atrocitás is történt az országban.

MTI | 2013. március 4.
|  

A külföldi tudósítók klubjának (FCCN) tájékoztatása szerint az eset múlt hét szerdán történt, egy Pekingtől mintegy 50 kilométerre lévő faluban, ahol a tévések a központi kormány urbanizációs törekvéseiről forgattak filmet, a téma kiemelt helyen szerepel az új kínai vezetés közép és hosszú távú tervei között. A tévéstáb régi és új házakat filmezett.


Az ARD újságíróinak beszámolója szerint ismeretlenek négy járművel a hazaigyekvő újságírók autójának nyomába eredtek, s igyekeztek azt leszorítani az útról, illetve balesetet okozni. A tévés autót végül sikerült megállásra kényszeríteniük, ezután hat ember kézzel bezúzta annak ablakait. Az autót ezután baseballütőkkel kezdték ütlegelni, de a stábnak sikerült elhajtani. Személyi sérülés nem történt.
Az FCCN az ARD riporterét, Christine Adelhardtot idézi, akinek a helyi rendőrőrsön az egyik szemtanú azt mondta, az üldöző autók egyike a falu kommunista párttitkárának tulajdona. A rendőrök az eset kapcsán viszont azt mondták, a település lakói nyilván provokálónak érezték, hogy a külföldiek filmezik őket.
A múlt héten nem ez volt az egyetlen újságírók elleni támadás az országban. Csütörtökön a hongkongi South China Morning Post fotósát fenyegették meg és pofozták fel, aki a kínai-hongkongi határon zajló kereskedésről készített képeket. A fotós enyhe sérülésekkel megúszta az esetet, a támadókat őrizetbe vették a hatóságok.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X