nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Aggódik az EBESZ a görög közmédia miatt

Aggodalmának adott hangot a görög közszolgálati rádió és televízió (ERT) tevékenységének felfüggesztése miatt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ).

MTI | 2013. június 13.
|  

A bécsi székhelyű szervezet honlapján megjelent hivatalos közleményben az EBESZ sajtószabadság-képviselője, Dunja Mijatović hangsúlyozta, hogy a közszolgálati műsorszolgáltató bezárása veszélyezteti a médiapluralizmust Görögországban. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a görög kormány által elhatározott intézkedés megfosztja az állampolgárokat a nézetek sokszínűségétől, ugyanakkor súlyos gazdasági, illetve megélhetési nehézségeket okoz az elbocsátott újságírók számára.

„A közszolgálati műsorszolgáltatás nélkülözhetetlen szerepet játszik a demokráciában. Az egyetlen olyan információs forrás, amelynek az érvényes jogrend alapján kötelessége az állampolgárok objektív hírekkel, valamint pártatlan információkkal történő ellátása” – hangsúlyozta az EBESZ sajtószabadság-felelőse.

Mijatović felhívta a figyelmet arra, hogy az általa említett pártatlan információkra különösen szükség van nehéz időkben. Ebből kiindulva felszólította a görög hatóságokat, hogy haladéktalanul biztosítsák az új közszolgálati műsorszolgáltató működését, garantálva annak teljes szerkesztői, pénzügyi és politikai függetlenségét. Az EBESZ képviselője élesen bírálta a csaknem 3000 alkalmazott elbocsátását.

A görög kormány előző este jelentette be, hogy szerdától meghatározatlan időre felfüggesztik a görög közszolgálati rádió és televízió működését. Az intézkedést takarékossági okokkal indokolták. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X