nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Teljesen megújult a Wikipedia

Történetének legátfogóbb átalakítását hajtja végre az internetes enciklopédia. Az angol kiadás újdonságai lassan mindenhová eljutnak.

IT café – Barna József | 2010. május 21.
|  

Jelentősen átalakult az angol nyelvű Wikipedia, miután az oldalt is elérte azoknak a fejlesztéseknek a hulláma, melyeket az online enciklopédiát üzemeltető alapítvány társprojektjeiben – a Wikinewsban és a Wikimedia Commonsban – vezettek be elsőként, április elején. A hónapok óta tesztelt változtatások leginkább a szerkesztői felületen látványosak, de valamelyest az oldal mindenki által látható arculata is módosult. A fejlesztők azt mondják, ez a legátfogóbb átalakítás az enciklopédia 2001-es indulása óta.

A korábbi arculatot egy olyan új témára, a Vectorra cserélték le, melyben az oldal üzemeltetőinek reményei szerint az alapvető funkciókat egyszerűbb megtalálni. A dizájnban radikális átalakulás nem történt, a leginkább feltűnő újítás, hogy a keresődobozt a bal oldali oszlopból az oldal tetejére helyezték át, illetve hogy a bal oldali navigációs oszlopban a menüpontok lenyithatóvá váltak, és csak a gyakran használt linkek látszanak alapértelmezés szerint. A keresési javaslatokat is továbbfejlesztették, így vélhetően könnyebb lesz megtalálni a keresett szócikket, illetve mindenki számára (azaz a nem bejelentkezett felhasználók számára is) elérhetővé tették a szócikkeket pdf-formátumba alakító funkciót.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X