nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szótárat loptak

Hamis szótárakat gyártott egy Békés megyei fuvarozó cég alkalmazottja a kamionsofőröknek, ezzel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának – az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vádemelést javasol.

MTI | 2014. október 19.
|  

Az adóhatóság keddi közleménye szerint egy Békés megyei fuvarozással foglalkozó cég szótárt kívánt készíteni kamionsofőrjei számára az alapvető idegen nyelvű kommunikáció megsegítése érdekében. A szótárak elkészítése a menedzsment egyik tagjának lett a feladata.

A nő a nyomdának sokszorosítás céljából elektronikus formában egy kereskedelmi forgalomban lévő kiadványt küldött el. A másolatokra a cég saját nevével és logójával ellátott fedőlapot készítettek és a Sofőrszótár címet adták neki. Miután francia nyelvű kiadványra is igény merült fel, egy fordító irodával lefordíttatta, majd ezt is továbbította a nyomdának. A szótárakból 300-300 darab elkészítését rendelte meg, hogy a cég összes kamionsofőrjének jusson.

Az anyag egy részét már kiosztották, amikor fény derült arra, hogy a nő a kiadványt változtatás és a szerző engedélye és hozzájárulása nélkül átvette, sokszorosíttatta, ráadásul a cég sajátjaként tüntették fel, amivel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzőnek. A NAV pénzügyi nyomozói lefoglalták a fellelhető hamis kiadványokat és az ügyet bitorlás miatt vádemelési javaslattal megküldik az ügyészségnek. A bűncselekmény miatt a törvény akár három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi – olvasható a NAV közleményében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X