nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mondoga: @mondoga: folyt. "A cáfolatot sokan máig nem emésztették meg, a történészek egy része azót...
  2019. 08. 23, 22:18  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "A magyar nyelv finnugor eredetének bizonyítása és az egyre sokasodó kora közé...
  2019. 08. 23, 21:52  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: "A kinyilatkoztatás tehát megtörtént, már csak a tényeket kell hozzáigazítani....
  2019. 08. 23, 21:41  Hun‒ugor géntangó
 • seta92: @Cypriánus: Németh, Klima és társaik nem hajlandók szóba állni Neparáczkiékkal, aztán meg ...
  2019. 08. 23, 20:29  Hun‒ugor géntangó
 • mondoga: @zegernyei: @zegernyei: Jó, felejtsük el a címet, mert bár az bosszantott fel elsőre, vélh...
  2019. 08. 23, 20:16  Hun‒ugor géntangó
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Csaló nyelviskola

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) felháborodással értesült róla, hogy egy szegedi nyelviskola tulajdonosa több millió forinttal megkárosította az intézmény hallgatóit, illetve oktatóit.

MTI | 2012. május 23.
|  

A delmagyar.hu hétfőn adott hírt arról, hogy a diákok által befizetett tandíjjal, több millió forinttalléphetett olajra a szegedi Beszélj Színesen Nyelviskola vezetője. A tanárokat sem fizette régóta, akik e héttől már nem tartottak kurzusokat. A diákok egy része a rendőrségen tett feljelentést, mások ügyvédhez fordultak.

Salusinszky András, a NYESZE elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifejtette: míg ma több száz nyelviskola működik Magyarországon, közülük csupán néhánnyal kapcsolatban fordulnak elő problémák. Az elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődőknek a nyelviskola kiválasztásakor, még a beiratkozást megelőzően érdemes kellően tájékozódni, illetve odafigyelni arra, hogy a szóban forgó intézmény mindenben megfeleljen a tisztességes piaci magatartás követelményeinek.  


Az 1992 óta működő Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) elnöke úgy fogalmazott: feltétlenül javasolt olyan iskolát választani, amely nem csak regisztrált és akkreditált, hanem a NYESZE Európai Nyelvi Díjas minőségbiztosítási szempontjainak is teljes körűen eleget tesz.

Kitért arra, hogy a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jogsegélyszolgálatot működtet, szaktanácsadással áll rendelkezésre, amely megkönnyíti a nyelviskolákkal kapcsolatos választást és jogorvoslati javaslattal segít abban az esetben, ha esetleg egy nem körültekintően választott, problémás nyelviskolával lenne jogi vita. Az egyesület munkatársai a honlapjukon található elérhetőségeken segítenek tudatta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X