nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szlovák-magyar külügyminiszteri megállapodás

Eszmecsere elindítását javasolják a Szlovákiában és Magyarországon élő kisebbségi közösségek oktatási és nyelvhasználati lehetőségeinek javításáért.

MTI | 2013. július 4.
|  

Martonyi János magyar és Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter keddi budapesti találkozóján megállapodott abban, hogy közös szakértői munkacsoportot hoznak létre a kiemelkedő történelmi személyiségek szerepének megvitatására, és hasonló eszmecsere elindítását javasolják a két országban élő kisebbségi közösségek oktatási és nyelvhasználati lehetőségeinek javításáért – közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a megbeszélésen, amelyet a keddi magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozó után tartottak, a külügyminiszterek áttekintették a kétoldalú kapcsolatok és a visegrádi együttműködés aktuális témáit, és megvitatták a két ország közötti nyitott kérdéseket is. A tárcavezetők megállapodtak, hogy a kölcsönös bizalomépítés alapján folytatják az eltérő megítélésű témákról megkezdett konzultációkat, és ahol szükséges, új kezdeményezéseket tesznek. A külügyminiszterek a találkozón fontosnak nevezték a két nép közös, gazdag történelmi örökségének tiszteletét és ápolását – írták.

Martonyi János és Miroslav Lajčák a kormányzati csúcstalálkozó megállapodások figyelemmel kísérésére további találkozók ütemezéséről is megállapodott. A keddi budapesti magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozón részt vett mindkét ország miniszterelnöke, továbbá gazdasági, külügyi és agrárminisztere. A két kabinet képviselői több kétoldalú megállapodást is aláírtak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X