nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szelfik a Néprajzi Múzeumban

Szelfikkel terjeszt ismeretet a Néprajzi Múzeum. Facebook oldalukon egy-egy munkatárs szelfije látható kedvenc tárgyukkal. Persze magukról a tárgyakról is megtudhatunk egyet s mást...

nyest.hu | 2014. március 3.
|  

Nagyszerű ismeretterjesztő ötlettel állt elő a Néprajzi Múzeum: szelfikkel népszerűsítik a náluk megtekinthető tárgyakat. A múzeum hivatalos Facebook-oldalán olyan szelfiket találunk, amelyeken a munkatársak a gyűjteménybe tartozó kedvenc tárgyukkal láthatóak.

Bata Tímea muzeológus és kedvenc képei
Bata Tímea muzeológus és kedvenc képei
(Forrás: Facebook)

A választott tárgyakról megtudhatjuk egyrészt azt, hogy a múzeum munkatársa miért éppen azt választotta, másrészt egy rövid leírást is kapunk tőle mindarról, amit a képen szereplő tárgyról érdemes tudni.

A „Szelfiztél már a kedvenc tárgyaddal?” című képsorozatba eddig hat kép került föl. Közöttük találhatunk szalukapát, mexikói papírmasé koponyát, tunéziai hal formájú amulettet.

Szuhay Péter, a Mesterséggyűjtemény muzeológusa kedvenc szalukapájával
Szuhay Péter, a Mesterséggyűjtemény muzeológusa kedvenc szalukapájával
(Forrás: Facebook)

Már nagyon várjuk, hogy a könyvtárak pedig selfie-kkel népszerűsítsék gyűjteményeiket! Ha kíváncsi a tárgyakra, és hogy ezek személyesen miért érdekesek a szakértők számára, kattintson a Néprajzi Múzeum Facebook-oldalára, és keresse az ott található szelfigyűjteményt. A tárgyakat természetesen a múzeumban élőben is meg lehet tekinteni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 macellum 2014. március 5. 21:37

Örülünk, hogy követőkre talált "Műtárgymesék" című kiállításunk (Aquincumi Múzeum)! :)

Információ
X