nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Költözik a Csodák Palotája, de hova?

Szeptember 30-án bezár a Csodák Palotája a Millenárison, miután nem hosszabbította meg szerződését a Millenáris Nonprofit Kft. A hét éve megnyílt népszerű tudományos kiállítás új helyszínt keres.

MTI | 2012. szeptember 7.
|  

Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a kiállításnak október 15-ig kell kiköltöznie a Millenáris területéről, és már keresik az új helyszínt, ahol megújult formában újranyithat az interaktív tudományos játszóház. Mint fogalmazott, az új hely adottságaitól függően néhány hét alatt ki tudják építeni a tárlatot. Arra a kérdésre, hogy miért nem hosszabbított szerződést a Millenáris, Mizda Katalin csak annyit közölt, több bérlő is jelentkezett és az üzemeltető nem őket választotta.

Az MTI megkeresésére a Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője, Benyák Zoltán elmondta: „olyan jelentős mínusszal járt az együttműködés a Millenáris számára, amelyet már nem lehetett tovább fenntartani”. A vezető szerint a játszóház fenntartása az üzemeltetőnek éves szinten több tízmillió forint költséget jelentett, a Millenáris biztosította például a pénztárosokat, az őrzést, fizette a közüzemi számlákat. Benyák Zoltán hangsúlyozta: támogatás híján a Millenárisnak „a saját lábán kell megállnia”, ezért nem tudja a jövőben tovább finanszírozni az évek óta veszteséges kiállítást.

Arra a kérdésre, hogy mit képzelnek el a játszóház helyére, a vezető egyelőre nem kívánt válaszolni. „Megkerestek bennünket többféle lehetőséggel” – fogalmazott Benyák Zoltán, hozzátéve, hogy a tárgyalások kezdeti stádiumára tekintettel ennél többet nem árulhat el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X