nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szabadidejében madarakat ment

Grafikusként madarakat ment, pedig nincsen sem állatorvosi, sem ornitológusi végzettsége. Ismerje meg Lehoczky Krisztiánt, a madármentőt!

nyest.hu | 2014. november 14.
|  

Lehoczky Krisztián sérült madarak megmentésének szenteli minden szabadidejét. Bár szeretett volna, mégsem lett állatorvos, és ornitológusi végzettsége sincs, mégis gyermekkora óta az a szenvedélye, hogy beteg madarakon segít. Lakásában szabadon repkednek a már gyógyulófélben lévő állatok, a többiek pedig szakszerű ellátást, gyakran fizioterápiást kezelést is kapnak, mielőtt szabadon engedné őket. A grafikusként dolgozó férfi ebben nem lát semmi különöset, szerinte minden embernek segítenie kellene a bajbajutott, beteg madarakon, mert ez így természetes.

Lehoczky Krisztián egész életét meghatározta nagyapja tanítása, aki arra nevelte, hogy az állatokon kell és érdemes is segíteni. Egy balatoni nyaralás alatt testvérével egy füstifecske életét próbálták megmenteni, s bár a madár sajnos elpusztult, ez az élmény mély nyomot hagyott benne. Úgy emlékszik, ekkor döntötte el, hogy sérült vadmadarakkal szeretne foglalkozni.

Egy ideig állatorvosnak készült, ám végül más szakma mellett döntött: most grafikusként dolgozik Miskolcon. A madárőrület azonban így is megmaradt az életében. Tavaly lakóhelyén, Mályiban megalapították a Mályi Természetvédelmi Egyesületet, ami olyan sikeres lett, hogy ma már a központi segélyhívó is őket adja meg madármentőként.

Szabadidejében madarakat ment
Forrás: nyest.hu

A Lehoczky-házat egyébként nem túlzás mentőállomásként emlegetni, hiszen Krisztián a sérülések ellátásán kívül, rögzíti a törött végtagokat, megeteti a beteg állatokat, és a legkorszerűbb eszközöket, például mágnesterápiát is alkalmaz azért, hogy a madarak meggyógyuljanak. Családja mindenben támogatja és már a kislánya is komolyan érdeklődik az állatmentés iránt, figyelemmel kíséri a kezeléseket, gyakorlat közben próbálja ellesni az édesapja tudását. Krisztián pedig reméli, hogy a madármentést a gyermekei is folytatják majd.

Lehoczky Krisztián a Coca-Cola „Add tovább a jót” kampányának egyik hőse. Ebben azokat a hétköznapi, ám kissé megszállott embereket szeretnék felkutatni, akik viszonzást nem várva, apró kedvességekkel teszik derűsebbé a mindennapokat. Az „Add tovább a jót” kampány 2014. január közepén indult egy reklámfilmmel, amely ipari kamerák felvételein mutatta be, hogy mennyi apró figyelmességnek örülhetnénk, amik mellett jobbára elmegyünk. A februártól április közepéig tartó időszakban pedig a Coca-Cola külföldi példákat felhozó reklámfilmje végén szereplő felhívással és egy népszerű rádióműsorral együttműködve kereste a hazai „megszállott” hősöket. Év végéig nyolc hazai hősnek adnak teret, hogy a szélesebb közönség előtt is megmutathassák magukat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X