nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Prima russistica
Ruszisztikai kitüntetések

Idén hatodik alkalommal tüntették ki az orosz nyelv és kultúra magyarországi népszerűsítőit.

MTI | 2012. december 3.
|  

A 2000 irodalmi és társadalmi havilap szerkesztőségének ítélte oda az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért és a Ruszisztikai Központ idén a fődíját, a Pro Cultura Hungaro-Russica Díjat „a XX. századi orosz-szovjet kultúra és történelem megismerése és megismertetése terén végzett több évtizedes, kimagasló színvonalú tevékenységéért”. Az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért és a Ruszisztikai Központ által 2007-ben alapított ruszisztikai díjakat idén hatodszor adták át péntek este az ELTE bölcsészettudományi karán.

Mint az alapítvány pénteki közleménye rámutat, a Pro Cultura Hungaro-Russica Díjat 2007-ben Vass Lajos, az Operaház főigazgatója vehette át. Egy évvel később a Duna televízió filmszerkesztősége részesült az elismerésben, 2009-ben Gothár Péter filmrendezőt tüntették ki, 2010-ben Morcsányi Géza műfordítót, dramaturgot díjazták, 2011-ben pedig az Európa Könyvkiadó kapta a fődíjat.

Socius Honoris Causa címet adományoztak Vjacseszlav Nyikonovnak, az Orosz Világ Alapítvány elnökének. Ruszista Életműdíjban részesült H. Tóth Imre, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott professzora. Az Év Orosztanára Domokos Katalin, a Trefort Ágoston Gyakorlóiskola vezetőtanára lett. Az év legjobb oroszdolgozatáért járó I. díjat Medzibrodszky Alexandra egyetemi hallgató (ELTE BTK) érdemelte ki.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X