nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Oroszkurzus indult a Kodolányin

Orosz nyelvi és kulturális kurzus indult a Kodolányi János Főiskolán. Több száz jelentkezőből hatvanat választottak ki, akik járhatnak a januárig tartó, 150 órás tanfolyamra – közölte Vizi László Tamás, a főiskola társadalomtudományi tanszékének vezetője kedden az MTI-vel.

MTI | 2012. szeptember 27.
|  

A tanszékvezető elmondta, negyvenen Budapesten, húszan Székesfehérváron látogatják a nyelven kívül többi között művészeti, történelmi, geopolitikai ismereteket magában foglaló kurzust, köztük a főiskola hallgatói, oktatói és munkatársai. A tanfolyam ingyenes, a tankönyveket és a munkafüzeteket is térítésmentesen kapják a hallgatók, ezt a Russzkij Mir Alapítvány pályázatán nyert pénz teszi lehetővé – mondta.

Beszámolt arról, hogy a pályázati pénzből  amely a napokban érkezik meg az intézményhez  orosz vonatkozású kiadványokkal bővítik a könyvtárukat, ezenkívül rendeznek kiállítást, konferenciát, kerekasztal-beszélgetéseket és könyvbemutatókat Oroszországról. Kitért arra: az ismereteket jól tudják hasznosítani a turizmus, a kommunikáció és a közgazdász szakosok is.

Vizi László Tamás elmondta, Oroszország arra törekszik, hogy minél több russzisztikai intézet jöjjön létre a világon, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaszerezzék diplomáciai pozícióikat. A kurzus emellett ráébresztheti a fiatalokat arra, hogy fontos a szláv nyelvek ismerete, többi között azért, mert Oroszország „ígéretes gazdasági partner lehet” – jegyezte meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X