nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
családi nap
Repülőgépek között lehet robotokat építeni

Napelemes autó is építhető, és előkerülnek az ördöglakatok is.

nyest.hu | 2015. május 29.
|  

Robotikaverseny, alternatív működésű járművek építése, kísérletek és kézműves foglalkozás is várja a fiatalokat az Abacusan Stúdió szervezésében a Petőfi Csarnokban található Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításon május 30-án 10 órától. Az Abacusan Családi Nap ezúttal a mozgás jegyében telik. A programok között lesz robotépítés és -programozás, robot szumó- és táncverseny, bemutatkozik a Haszontalan robot is, valamint kipróbálható lesz egy új építőkészlet, amiből akár napelemes autó is készíthető. Lesznek ördöglakatok és arra is fény derül, hogy mi az animációs praxinoszkóp. Kézműves foglalkozások keretében pedig az érdeklődők újrahasznosított anyagokból repülőgépeket és autókat készíthetnek.

Program

  • 11:00 – 12:00 Abacusan Bajnokság – Robotikaverseny
  • 12:00 – 14:00 Kézműves-foglalkozás: járműkészítés újrahasznosított anyagokból

Folyamatos programok 10:00 és 15:00 között

  • Robotok építése, programozása ismert és új készletek használatával
  • Hogyan működik? – daruk, liftek konstruálása egy új építőjátékkal
  • Alternatív – pl. napelemmel – működő járművek építése
  • Robotok, alternatív járművek – szakmai partnerkiállítás
  • Ördöglakatok, építő játékok, kísérletek, mozgókép

Repülőgépek között lehet robotokat építeni
Forrás: abacusan.hu
A robotvilág mellett érdemes lesz megnézni a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállítás ötvennél több gépcsodáját, köztük olyan kuriózumokat, mint a „királyi” Junkers F-13-ast, vagy a kétszeres magassági világrekorder Aszódi Lloydot 1914-ből. Az eredeti, történeti repülőgépek mellett egy űrhajózással kapcsolatos kiállításrész várja a látogatókat. Kipróbálható a Szojuz űrhajó kabinjának másolata, és egy vitorlázógép pilótafülkéje is. A kiállítás nyitva tartását még egy hónappal meghosszabbítják, így előreláthatólag június 28-ig lesz lehetőség a különleges gyűjtemény megtekintésére.

A Családi nap a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeummal közösen szervezett program. A Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításra kedvezményesen (0–6 éves korig ingyenes, gyermekek: 150 Ft, felnőttek: 500 Ft) belépve az Abacusan Családi nap foglalkozásai ingyenesen látogathatók. A kedvezményes belépéshez a kuponok a pénztár mellett, az Abacusan pultnál vehetők át.

A rendezvény 10 órától 15 óráig tart, a kiállítás 10 órától 18 óráig lesz nyitva. Helyszín: MMKM Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállítás; Petőfi Csarnok emeleti rész. Budapest, XIV. ker. Zichy Mihály út 14.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X